Hatszázmillióból újult meg Csurgó óvárosa

Csurgó mintegy 600 millió forintot költött óvárosának turisztikai fejlesztésére, az elmúlt nyolc hónapban megvalósult beruházásokat csütörtökön adták át a Somogy megyei városban.

Fotó: Facebook / Csurgó

A közlemény szerint a döntő részben európai uniós és hazai pályázati forrásból finanszírozott projekt keretében a Szentlélek-templom környékén lépcsők, járdák épültek, utcabútorokat raktak ki és szobrokat helyeztek át, több volt termelőszövetkezeti épület felújításával pedig 21 ágyas zarándokszállást, konferencia- és kiállítóteret, kézműves foglalkozások, régi mesterségek bemutatására alkalmas helyszíneket alakítottak ki - írja az MTI.

A volt sajtüzem területén tízállomásos interaktív tanösvény eleveníti fel Magyarország történelmének főbb eseményeit a honfoglalástól az ország három részre szakadásáig, ugyanott szoborpark, reneszánsz labirintus és kert fogadja a látogatókat. A megújult Festetics-istállóba lovagi tornákat, középkori színjátszó és zenei előadásokat terveznek - tették hozzá. Csurgó a beruházásoktól, a látogatók folyamatos szórakoztatásának lehetőségét biztosító programoktól az idegenforgalmi, valamint a befektetői érdeklődés élénkülését, a munkahelyek számának növekedését és a város lakosságának megtartását reméli. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek