» Közel

Néhány napig megmászható az állatkert Nagysziklája

| | Nem érkezett még hozzászólás
Gazdag programmal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert a szerdától vasárnapig tartó Föld Fesztiválon. A látogatók beleshetnek az állatmentés kulisszatitkaiba, megismerhetik a Gemenc és a Duna-Ipoly Nemzeti Park természeti kincseit és az ásványok csillogó világát. És aki nagyon akarja, még az állatkert Nagyszikláját is megmászhatja.

Április 20-tól 24-ig, azaz szerdától vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az Állatkert és az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett a programokban részt vesz a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata, az ELTE Konfuciusz Intézete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, a Magyar Természetjáró Szövetség, az Excelsior Hegymászó Sportegyesület, a Gemenc Zrt. és még számos más szervezet.

A képre kattintva kiderül, hogyan épült a Nagyszikla, és hogy miért kellett disznószőrt keverni a cementhabarcsba az 1909 és 1912 között zajló állatkerti építkezések során
A képre kattintva kiderül, hogyan épült a Nagyszikla, és hogy miért kellett disznószőrt keverni a cementhabarcsba az 1909 és 1912 között zajló állatkerti építkezések soránFotó: Zoobudapest

A Föld Fesztivál öt napján 10 és 16 óra között tizenhárom helyszínen lesznek a fesztiválhoz kapcsolódó programok és bemutatók. A látogatók megismerkedhetnek mentett állatokkal, de beleláthatnak az állatmentés, a gyakorlati madárvédelemés az ásványok különleges világába is. Lesz játszóház, ki lehet majd próbálni a hegymászást és a sziklaereszkedést a Nagyszikla oldalában, de még a kínai kalligráfia világába is elkalandozhatnak az érdeklődők. Hétvégén a kínálat további hét programmal egészül ki, többek között állatkerti vetélkedő, könyvbemutató és művészetpedagógiai foglalkozás várja a családokat.

Szerdától látogatható az állatkerti Barlangteremben a Vadlovak az őskorból című fotókiállítás is, amely Korbely Attila, Ozogány Katalin és Sándor István fényképfelvételei segítségével kalauzolja el a látogatókat az ázsiai vadlovak világába. A fesztivál részletes programja az Állatkert honlapján olvasható.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
17 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
31 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.