Néhány napig megmászható az állatkert Nagysziklája

Gazdag programmal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert a szerdától vasárnapig tartó Föld Fesztiválon. A látogatók beleshetnek az állatmentés kulisszatitkaiba, megismerhetik a Gemenc és a Duna-Ipoly Nemzeti Park természeti kincseit és az ásványok csillogó világát. És aki nagyon akarja, még az állatkert Nagyszikláját is megmászhatja.

Április 20-tól 24-ig, azaz szerdától vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az Állatkert és az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett a programokban részt vesz a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata, az ELTE Konfuciusz Intézete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, a Magyar Természetjáró Szövetség, az Excelsior Hegymászó Sportegyesület, a Gemenc Zrt. és még számos más szervezet.

A képre kattintva kiderül, hogyan épült a Nagyszikla, és hogy miért kellett disznószőrt keverni a cementhabarcsba az 1909 és 1912 között zajló állatkerti építkezések soránFotó: Zoobudapest

 A Föld Fesztivál öt napján 10 és 16 óra között tizenhárom helyszínen lesznek a fesztiválhoz kapcsolódó programok és bemutatók. A látogatók megismerkedhetnek mentett állatokkal, de beleláthatnak az állatmentés, a gyakorlati madárvédelemés az ásványok különleges világába is. Lesz játszóház, ki lehet majd próbálni a hegymászást és a sziklaereszkedést a Nagyszikla oldalában, de még a kínai kalligráfia világába is elkalandozhatnak az érdeklődők. Hétvégén a kínálat további hét programmal egészül ki, többek között állatkerti vetélkedő, könyvbemutató és művészetpedagógiai foglalkozás várja a családokat.

Szerdától látogatható az állatkerti Barlangteremben a Vadlovak az őskorból című fotókiállítás is, amely Korbely Attila, Ozogány Katalin és Sándor István fényképfelvételei segítségével kalauzolja el a látogatókat az ázsiai vadlovak világába. A fesztivál részletes programja az Állatkert honlapján olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek