» Közel

Csillag kisokos segít a hotelválasztásban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Kampányt indít a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a Hotelstars védjegyrendszer megismertetésére, hogy felhívja a magyar utazóközönség figyelmét a tudatos szállodaválasztásra.

Niklai Ákos, a MSZÉSZ elnöke szerint a magyar szállodakapacitás 60 százalékánál használják jogosan a csillagmegjelölést, a többi a vendégeket megtévesztő módon, illegális csillaghasználó.  „Célunk az, hogy felhívjuk az vendégek figyelmét: szálloda választáskor minden esetben először tájékozódjanak, hogy kiszemelt szállodájuk rendelkezik-e hivatalos, Hotelstars csillagokkal. Ehhez nyújt segítséget a www.hotelcsillagok.hu weboldal, ahol ezt könnyedén ellenőrizhetik.” – hangsúlyozta Niklai.

A hiteles, online szállodai adatbázison keresztül ellenőrizheti mindenki, hogy az általa választott szálloda jogtiszta csillagokkal rendelkezik-e, azaz megfelel-e a hivatalos minősítéshez szükséges feltételeknek. Az oldal segít a csillagok közötti eligazodásban is, bemutatva, hogy mi várható el az egyes szállodai kategóriáktól, és az érdeklődők választ kaphatnak az összes, a Hotelstars rendszerrel kapcsolatos kérdésükre is. A szakmai vélemény menüpont alatt szállodai szakemberek fejtik ki véleményüket a minősítő rendszer előnyeiről.

A kampány célja az is, hogy minél több magyarországi szolgáltató belássa: érdemes minősíttetnie magát a Hotelstars Union védjegyrendszerében. A Hotelstars rendszer magyarországi működtetéséért felelős Lukács Attila a szerdai sajtótájékoztatón arról a nemzetközi tapasztalatról is beszélt, miszerint a hatékony védjegyrendszert alkalmazó piacokon egy idő után érezhető versenyhátrányba kerülnek a minősített szolgáltatókkal szemben azok a szállodák, amelyek önkényesen, és így megbízhatatlan módon kommunikálják szállodai termékeik és szolgáltatásaik minőségét.

 

Jelenleg a hazai szállodák mintegy 60 százaléka rendelkezik hivatalos Hotelstars minősítéssel. Az MSZÉSZ azt szeretné elérni, hogy idővel minden szálloda csatlakozzon ehhez a rendszerhez, mert ez az ország turisztikai versenyképessége és általános megítélése szempontjából is fontos a nemzetközi piacon. A Hotelstars Union folyamatosan tárgyal annak érdekében is, hogy a rendszer csillagbesorolását az online utaztatók – expedia, booking.com, tripadvisor, HRS – is használják. Ez lehetővé tenné, hogy a vendég a világ bármely táján már kereséskor látná, hogy az adott szálloda hivatalos Hotelstars csillagokkal rendelkezik-e.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
15 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
30 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.