Európa legjobbjai közé került a miskolci múzeum

A 2016-os év Európai Múzeuma díjért idén 24 ország 49 múzeuma versenyzett. A magyar múzeumok közül a miskolci Pannon-tenger Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma került be a legjobb 49 közé.

Fotó: Pannon-tenger Múzeum Facebook

A díj minden évben olyan intézményhez kerül, amely a látogatói igények kielégítéséhez újszerű eszközöket használ, kreatívan közelíti meg a múzeumi ismeretátadás és a társadalmi felelősségvállalás kérdéseit. A verseny bírái pedig olyan fejlesztéseket, innovációkat keresnek, amelyek hatással lehetnek a nemzeti és nemzetközi múzeumi életre, és amelyek a múzeumok közjóért végzett tevékenységét erősítik.

Bár idén a díjat a varsói POLIN: Lengyel Zsidó Történeti Múzeum kapta, a tanácskozáson megjelentek egyöntetű véleménye alapján Európa legjobb múzeumai között van a helye a miskolci gyűjteménynek.

A Pannon-tenger Múzeum 2013-ban nyitotta meg kapuit, mint a Herman Ottó Múzeum Földtörténeti és Természetrajzi Tára, amely a földtörténeti harmad- és negyedidőszak geológiai és őslénytani emlékeit mutatja be a közönség számára. Itt láthatók a hétmillió éves bükkábrányi mocsári ciprián törzsek is.

Fotó: Pannon-tenger Múzeum Facebook
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek