Hatalmas sárkányok tűnnek fel esténként az Állatkertben

Április 8-án kezdődik és 45 estén át tart a Sárkányok Éjszakái lampionfesztivál, ahol a kínai lampionművészet több száz színpompás alkotása látható.

 A különféle lampionok és más világító alkotások fontos szerepet töltenek be a kínai kultúrában, hagyományokban és művészetben. A tradicionális kínai naptárban nagyon sok olyan ünnep és esemény van, amelyeket – egyebek mellett – lampionokkal szokás megünnepelni, és a különféle lampionok készítése éppen olyan művészeti ágnak számít, mind például a festészet, a szobrászat, a porcelánművesség vagy éppen a kalligráfia.

Nézegessen óriási lampionokat!
Galéria: Sárkányok Éjszakái
Fotó: Kovács Attila / MTI

A Sárkányok Éjszakái címmel megszervezett kínai fényvarázs programra április 8-tól május 22-ig kerül sor az Állatkertben, kapcsolódva a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeihez, olvasható az intézmény közleményében. A tárlaton sok száz lampiont és egyéb kivilágított objektumot láthat a közönség, amely lampionokat a szervezők 45 tematikus kompozícióba rendezték.

A főbejáratnál mindjárt egy közel húsz méteres, színpompás kínai sárkány fogadja a látogatókat, de a sétányok megjelennek a kínai zodiákus figurái, valamit sokféle állatot és növényt ábrázoló lampion is. Ahogy más művészet ágak esetében, úgy a lampionművészetben is különböző irányzatok, stílusok léteznek, ezek sokfélesége is érzékelhető a színpompás tárlaton.

A kínai fényvarázs minden este 19 órától 22 óráig látogatható, a belépés 21:30-ig történik. A Sárkányok Éjszakái negyvenöt napon át tartó időszakában az esti órákban a lampionoké lesz a főszerep, az állatok közül csak azokat lehet látni, amelyek a tárlat által érintett sétányok mentén laknak és az éjszakát a kifutókban töltik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek