» Közel

Hazánk legvirágosabb éttermét keresik

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája: idén a Magyar Turizmus Zrt. a Gasztroélmények Évéhez kapcsolódva keresi azt a hazai éttermet, amely fontosnak tartja környezete gondozását és virágosítását.

A verseny célja a szebb, kulturáltabb, a környezetre nagy figyelmet fordító országkép megteremtése, Magyarország jó hírének, turisztikai vonzerejének növelése, a vendégváró, virágokkal díszített, esztétikus környezet kialakítása. Az élményhez a vendéglátás esetében nem csupán a felszolgált ételek és italok minősége járul hozzá, hanem az a környezet, esztétikum is, amelyben a betérő vendég elfogyaszthatja azokat. Így idén, a Gasztroélmények Évében a Virágos Magyarországért verseny keretében Magyarország legvirágosabb éttermét keressük - olvasható a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.

Mosonmagyaróvár évente 50 000 db egynyári virágot 8000 árvácskát és tulipánt, 1000 cserjét, örökzöldet, 200-300 lombos fát ültet
Mosonmagyaróvár évente 50 000 db egynyári virágot 8000 árvácskát és tulipánt, 1000 cserjét, örökzöldet, 200-300 lombos fát ültetFotó: jankech/Indafotó

A versenyt huszonharmadik alkalommal hirdetik meg, idén is önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési határidő május 31-e. Ebben az évben a szépkorúak részére fenntartott intézmények környezetének gondozottságát és ennek érdekében végzett önkéntes, közösségépítő munkát is díjazzák.

A magyar megmérettetés része a 11 európai országot átfogó Európai Virágos Városok és Falvak versenyének (Entente Florale Europe). Az elmúlt két évtized alatt 52 magyar település vett részt az európai versenyben 9 arany-, 23 ezüst-, 10 bronz- és 10 európai érmet nyerve.

A tavalyi eredmények alapján 2016-ban város kategóriában Mosonmagyaróvár, falu kategóriában Dunakiliti képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe versenyben. A tavalyi első helyezéssel a Nemzetgazdasági Minisztériumtól 500 000 Ft-os támogatás járt, több helyről kaptak egynyári palántákat és virágföldet is, valamint a Magyar Turizmus Zrt. is felajánlotta szakemberei segítségét a felkészüléshez a nemzetközi versenyre. A településeket a nemzetközi szakemberekből álló zsűri idén júliusban keresi fel, majd a települések képviselői a többi ország nyertesével együtt szeptemberben részt vesznek a Brnóban megrendezésre kerülő díjátadó gálán.

Sári Csárda
Sári CsárdaFotó: Dunakiliti / Étteremmester.hu

Az idei megmérettetés fődíja is Magyarország képviselete a 2017. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.