Színes lampionoktól pompázik esténként a fővárosi állatkert

Húszméteres sárkány, több száz csodás fénylény, ragyogó kínai pandák és vidám éjszakai pillangók - ezek a kínai lampionművészek egyedülálló alkotásai, amiket április 8-tól május 22-ig esténként láthatunk a Budapesti Állatkert területén. A szervezők Közép-Európa legnagyobb fényvarázsát ígérik.

Fotó: Budapesti Állatkert

 

Bár a kínai lampionok Magyarországon sem ismeretlenek, kevesen tudják, hogy ezek a világító műalkotások ezernyi színárnyalatban, formában és méretben léteznek. Olyannyira, hogy az ázsiai országban a lampionok készítése valóságos művészeti ágnak számít, amelyben éppúgy jelen van az évezredes tradíció, mint a modern stílusirányzatok. E látványos műalkotások világával kontinensünkön eddig csak elvétve lehetett találkozni, bár az elmúlt években néhány holland és belga állatkertben, illetve botanikus kertben rendeztek már kínai lampionfesztivált.

 

Fotó: Budapesti Állatkert

Európa szívébe a Budapesti Állatkert hozza el először az egyedülálló kínai fényvarázst, amelyet a hazai közönség – a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó programként – 2016. április 8-tól május 22-ig nézhet meg a kert területén. A látogatók közel ötven, színes fényekben pompázó kompozíciót csodálhatnak meg, amelyek között akadnak kifejezetten tradicionális témákat felvonultató, illetve újabb korokat idéző alkotások is. Nem hiányzik majd az óriási világító sárkány és az állatfigurákat megjelenítő lampionok sem.

Az összesen 45 napon át tartó fesztivál ideje alatt az Állatkert napközben a szokásos nyitva tartási rend szerint üzemel, és ennek megfelelően is zárja kapuit a délutáni órákban. Majd este 7-től 10-ig fogadja azokat a látogatókat, akik kifejezetten a kínai fényvarázs kompozícióit szeretnék megtekinteni - írja oldalán az állatkert.

 

Fotó: Budapesti Állatkert
Sárkányok Éjszakái
Helyszín: Budapesti Állatkert
Nyitva tartás: április 8-tól május 22-ig minden nap 19-től 22 óráig, belépés: 21:30-ig
Belépőjegy: felnőtteknek 1900 Ft, gyerekeknek (14 éves korig) 1500 Ft
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek