» Közel

3D-s tojások és fizikai show-k várják a gyerekeket az Agórában

| | Nem érkezett még hozzászólás
A tavaszi szünet első három napján, 2016. március 24. és 26. között különleges programokkal, rendkívüli nyitva tartással és kedvezményes jegyárakkal várják a családokat a debreceni Agóra Élményközpontba. Lehet majd 3D-s tojást rajzolni a levegőbe, középpontba kerülnek a tavaszi csillagképek és az éledő természet is.

Rátai Dániel ismert találmánya, a Leonar3Do a számítógépek kétdimenziós világát szó szerint kiemeli a monitorok síkjából. Az érdeklődők megismerkedhetnek a művészek, építészek és játéktervezők ezrei által használt háromdimenziós tervezéssel és saját kézzel alakíthatják a virtuális valóságot, olvasható az élményközpont közleményében.

Fotó: Agóra Élményközpont

A nagyteremben látható, Nyomás! című látványos, vákuummal és nyomással foglalkozó kísérleti bemutatón vizet forralnak hidegen és kiveszik a tejszínhabból a habot, a tavaszi csillagképek előadás pedig sorra veszi a tavaszi csillagképeket, de megtudhatják a látogatók azt is, hogy miért nevezzük a márciusi nap-éj egyenlőséget a csillagászati tavasz kezdetének és hogyan kapcsolódik mindez a húsvét időpontjának kiszámításához.

A Tojások titkai c. kísérletezős foglalkozásokon olyan kérdésekre keresik a választ, mint a „Hogyan lehet megkülönböztetni a főtt tojást és nyerstől anélkül, hogy feltörnénk, vagy hogyan állíthatjuk a csúcsára? Mitől fehér a tojásfehérje, és vissza lehet-e csinálni keményből folyóssá?”

Éledő természet című hidrobiológiai foglalkozáson a gyerekek megismerkedhetnek a tavasszal újjáéledő természet élővilágával, a vizekben ilyenkor ismét megjelenő állatokkal és növényekkel. Az Agóra-tóból vett vízmintában megvizsgálják a szabad szemmel látható apró élőlényeket is.

Az élményközpont mindhárom nap 10 órától tart nyitva és minden belépőjegy árából 20% kedvezményt kapnak a látogatók. A programok egy részén egyszerre csak 15-20 résztvevőt tudnak fogadni, érdemes előre bejelentkezni itt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
14 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
29 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.