3D-s tojások és fizikai show-k várják a gyerekeket az Agórában

A tavaszi szünet első három napján, 2016. március 24. és 26. között különleges programokkal, rendkívüli nyitva tartással és kedvezményes jegyárakkal várják a családokat a debreceni Agóra Élményközpontba. Lehet majd 3D-s tojást rajzolni a levegőbe, középpontba kerülnek a tavaszi csillagképek és az éledő természet is.

Rátai Dániel ismert találmánya, a Leonar3Do a számítógépek kétdimenziós világát szó szerint kiemeli a monitorok síkjából. Az érdeklődők megismerkedhetnek a művészek, építészek és játéktervezők ezrei által használt háromdimenziós tervezéssel és saját kézzel alakíthatják a virtuális valóságot, olvasható az élményközpont közleményében.

Fotó: Agóra Élményközpont

A nagyteremben látható, Nyomás! című látványos, vákuummal és nyomással foglalkozó kísérleti bemutatón vizet forralnak hidegen és kiveszik a tejszínhabból a habot, a tavaszi csillagképek előadás pedig sorra veszi a tavaszi csillagképeket, de megtudhatják a látogatók azt is, hogy miért nevezzük a márciusi nap-éj egyenlőséget a csillagászati tavasz kezdetének és hogyan kapcsolódik mindez a húsvét időpontjának kiszámításához.

A Tojások titkai c. kísérletezős foglalkozásokon olyan kérdésekre keresik a választ, mint a „Hogyan lehet megkülönböztetni a főtt tojást és nyerstől anélkül, hogy feltörnénk, vagy hogyan állíthatjuk a csúcsára? Mitől fehér a tojásfehérje, és vissza lehet-e csinálni keményből folyóssá?"

Éledő természet című hidrobiológiai foglalkozáson a gyerekek megismerkedhetnek a tavasszal újjáéledő természet élővilágával, a vizekben ilyenkor ismét megjelenő állatokkal és növényekkel. Az Agóra-tóból vett vízmintában megvizsgálják a szabad szemmel látható apró élőlényeket is.

Az élményközpont mindhárom nap 10 órától tart nyitva és minden belépőjegy árából 20% kedvezményt kapnak a látogatók. A programok egy részén egyszerre csak 15-20 résztvevőt tudnak fogadni, érdemes előre bejelentkezni itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek