Barlang-apartmanokban alhat Sirokon

Különleges szálláshellyel gazdagodott Sirok turisztikai kínálata: elkészültek a Sirocave Barlang Apartmanok, melyek pályázati támogatás segítségével, a siroki 300 éves barlangokban fogadják a vendégeket - írja a Turizmus.com.

Fotó: Sirocave barlang apartmanok / Facebook


A beruházó Sirocave Kft. vezetése 2009 óta készül erre a fejlesztésre. Akkor járták végig a barlanglakásokat, és a Vörös utca végén lévőknél láttak lehetőséget arra, hogy olyan apartmanokat alakíthassanak ki, ahol megfelelő a panoráma, és van hely parkolónak, terasznak is. Az is fontos szempont volt, hogy gépjárművel jól megközelíthetők legyenek. Az apartmanokból kilátás nyílik a Siroki várra, a falura, a környékbeli hegyekre, a Mátrára. A tervek 2011-ben készültek el, és két részletben, 2012-ben és 2013-ban tudtak pályázni azok megvalósítására. A teljes pályázati forrás 37,2 millió forint, a beruházás összköltsége 58 millió forint volt.

Németh Gabriella cégvezető szerint Magyarországon és Közép-Európában is egyedülálló szálláshely valósult meg a siroki 300 éves barlangokban. A nyolc, összesen 16 fő elhelyezésére alkalmas barlang-apartmanokban kétágyas szoba, nappali, felszerelt konyha és zuhanyzóval ellátott fürdőszoba található. Családok részére két-két összenyitható barlang-apartman is rendelkezésre áll. A későbbiekben kialakítanak egy wellness-részleget is jakuzzival és szaunával.

Fotó: Sirocave barlang apartmanok / Facebook


Jelenleg kulcsosház jelleggel működik a szálláshely: a vendégek érkezésekor a helyszínen fogadják őket, átadják a kulcsokat, teljesítik az esetleges kéréseket, de a szállásadó nincs ott folyamatosan. A szállás igénybevételéhez tehát előzetes bejelentkezés szükséges.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek