Csúszik a Liget-projekt: ötből egy épület lesz készen 2018-ra

Legfeljebb a Magyar Zene Háza készülhet el a következő választásokra.

A következő választásokra már biztosan nem készül el a budapesti Városligetbe tervezett múzeumi negyed, holott tavaly tavasszal még kiemelt kormánycél volt az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes 2018. március 15-ig történő megvalósítása - írja pénteki számában a Népszabadság, számolt be az MTI.

 

Ilyen lenne az új Magyar Nemzeti GalériaFotó: Ligetbudapest.org

Baán László, a projekt kormánybiztosa a lapnak elmondta: az egyre jelentősebb csúszások miatt legfeljebb egy épület készülhet el a Liget-projektként beharangozott ötből a 2018-as választásokra. Így a következő kormányra vár, hogy befejezze, vagy "le-/megállítsa" a projektet.

A kormánybiztos elárulta, hogy legfeljebb a Magyar Zene Háza készülhet el a következő választásokra. Eddig ugyanis erre az egy épületre sikerült tervezői szerződést kötni 740 millió forintért. A koncerteket és zenetörténeti kiállításokat befogadó 8000 négyzetméteres pavilonnak van egyedül esélye a 2018-as tavaszi átadásra - közli a Népszabadság.

A kormány október végén határozott a Liget Budapest projekt véglegesítéséről, amelynek értelmében 2019-re beépítik a Városligetet.

A Liget-projekt nemrég újabb kritikát kapott turisztikai szakemberektől. Karsai Árpád turisztikai tanácsadó szerint a szétszórtan elhelyezkedő kulturális örökségeket és gyűjteményeket "összelapátolni és modern betonmonstrumokba helyezni aggályos."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek