» Közel

Felújították a Budakeszi Vadaspark főbejáratát

| | Nem érkezett még hozzászólás
A vadaspark mától megújult fogadóépülettel, új és akadálymentes mosdókkal, felújított babakocsi-tárolókkal és Baba-Mama Kuckóval várja a látogatókat.

Alig négy hónapja készült el a Budakeszi Vadaspark legutóbbi látogatóbarát fejlesztése, a gyermekeket az erdők világába kalauzoló, ismeretterjesztő céloknak eleget tevő Makk Kuckó játszótér, a Vadaspark vendégei most az 1986-ban épült, emblematikus főbejárat és fogadóépület felújításának és átadásának örülhetnek, áll a vadaspark közleményében.

A jellegzetes, hegyes tetejű főbejárat és mindenki által ismert éke – az ifj. Szabó István Munkácsy-díjas szobrászművész által alkotott bronz szarvas szobor – az elmúlt szűk 30 évben nemcsak jelképévé, hanem a Budakeszi Vadaspark egyik meghatározó elemévé is vált.

Az új főbejárat tervezése közben az jelentette az elsődleges szempontot, hogy a kapu és a pénztár-épületek tetőszerkezetének jelenlegi stílusa ne vesszen el, és hogy az új épület karaktere visszaidézze a mostani bejárat hangulatát, építészeti stílusát, így egyesítve a XXI. század technológiáival a tradicionális, „vadasparkos” hangulatot. További szempont volt a vizesblokk fejlesztése, így új mosdókat – köztük egy akadálymentes mosdót – alakítottak ki.

A felújított fogadóépület építtetője a Pilisi Parkerdő Zrt., tervezője a Stabil Építész Iroda, a 22 millió forintos beruházást a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadaspark saját forrásból finanszírozta.

A felújítás előtt és közben is alapvető volt a látogatói visszajelzések beépítése a tervekbe, illetve a Vadaspark jövőbeni fejlődéséhez illeszkedő elképzelések megvalósítása is. A főbejárattal párhuzamosan így újjászületett a bejárat közvetlen környezete és a külső kerítés is, kibővült a bejárat mögötti fogadó- és pihenőhely, de megújult a pénztár, a babakocsi-tároló és a Baba-Mama Kuckó, valamint az eredeti épületrészek felületkezelésére is sor került.

A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő védett erdőben helyezkedik el, mely a Budai Tájvédelmi Körzet része. A Budakeszi Vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
15 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
30 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.