Novemberben nyithat a megújult pécsi műjégpálya

Novemberben nyithat a megújult pécsi műjégpálya

Megújul a pécsi műjégpálya, a novemberben befejeződő beruházás 200 millió forintba kerül - közölte Csizi Péter, a térség országgyűlési képviselője az MTI megkeresésére csütörtökön.

A beruházás keretében korszerűsítik a létesítmény hűtőrendszerét és lecserélik a pályát övező palánkotFotó: Sóki Tamás / MTI

Az üzemeltető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. a kivitelezés költségeit 50 millió forint önerőből és 150 millió forint TAO-támogatásból fedezi. A pénzből korszerűsítik a létesítmény hűtőrendszerét, lecserélik a pályát övező palánkot, felújítják a kispadot. Csizi Péter a fejlesztés szükségességét azzal indokolta, hogy a négy évtizede átadott műjégpálya a korábbi, ammóniával működő, elavult és a környezetre ártalmas hűtőrendszere miatt erre a szezonra már nem kaphatott működési engedélyt.

A műjégpályát évente 40 ezren, köztük ifjúsági jégkorongozók és gyorskorcsolyázók is használják. A rekonstrukció amellett, hogy fontos a profi sport szempontjából, erősíti azon törekvésünket, hogy a sportlétesítmények igazi közösségi terekké váljanak, a fiatalok pedig minél többet mozogjanak - mondta Csizi Péter.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek