Méhészek lepik el Kaposvár főutcáját

Méhészek lepik el Kaposvár főutcáját

Forrás: Travelo

Kilencedik alkalommal rendeznek mézfesztivált Kaposváron. A pénteken kezdődő rendezvénysorozat az „Egészséges méhek, egészséges emberek" mottót viseli, annak jegyében, hogy csak az egészséges méhek képesek egészséges alapanyag előállítására, amely utána egészséges méz formájában segíti az embereknél a megelőzést és a gyógyulást - írja kaposvarmost.hu.

A Kossuth téren a hagyományos mézrendek felvonulása mellett szakmai előadások, kiállítás és szakvásár, valamint kulturális bemutatók, mézkóstolók, kézműves játszóházak várják az érdeklődőket. A 60 kiállító többsége Somogyból érkezik, ahol az akác-, a hárs- és a repceméz a leggyakoribb, de az ország minden tájáról jönnek méhészek.

Országosan 12 ezer, Somogyban 980 méhész dolgozik, átlagosan négy méhcsaláddal. Az idei méztermés a szakemberek szerint az átlagnál jóval gyengébb lesz. Somogyban az akác, a hárs és a repceméz a leggyakoribb mézfajta, de egyre többen keresik a különleges, például erdei vagy medvehagyma mézet is. A fesztivál látogatói különleges termékekkel, így például erdei, szelídgesztenye- vagy medvehagymamézzel is találkozhatnak, ezeket ugyanis egyre többen keresik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek