Több ezer bringás indult Velencéről Debrecenbe

A JóBringázni Program keretében több ezer kerékpáros teker egy hét alatt Velencétől Debrecenig. A túrát a biztonságos kerékpáros közlekedés népszerűsítésért indította útjára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 

A kerékpárosok a VelenceBike kerékpáros kompetencia központból indultak hétfő reggel. Az egymást szakaszonként váltó biciklisek közel 1500 kilométert fognak megtenni, írja az MTI.

"A rendezvény elsődleges célja a kerékpár, mint biztonságos közlekedési eszköz népszerűsítése. A túra a bringások előtt új távlatokat nyitva azt mutatja be, hogy a már kiépült infrastruktúra használatával sok száz kilométeren át is balesetmentesen lehet kerékpárral közlekedni" - mondta a közlemény szerint Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Fotó: vargajanos / Indafotó


A hagyományteremtő szándékkal indított kezdeményezés során a résztvevők elsőként a nyugati országrészt járják be, majd miután egész Kelet-Magyarországot is átszelték, szeptember 20-án délelőtt érkeznek meg Debrecenbe, a nagyerdei Ködszínházba, ahol díjátadó ünnepséget és sajtótájékoztatót tartanak. A program elsődleges üzenete, hogy "biztonságosan kerékpározni, bringázni jó és egészséges".

A túra a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram része.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek