Verklikkel és zenegépekkel telik meg Keszthely főtere

Több mint negyven kíntornás és zenegépe érkezik a hétvégén Keszthelyre, ahol a Fő téren és a sétálóutcában harmadszor rendeznek nemzetközi verklifesztivált.

Fotó: Szita Ferenc / Verkli fesztivál Facebook

A Keszthelyi Turisztikai Egyesület, a Keszthely Térségi Vállalkozói Klub, valamint a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének közös rendezvényén idén csaknem 50 verklis és több mint 40 hangszer látható és hallható, köztük doboznyi és termetes szekrényméretű zenegép. A szombati és vasárnapi programok helyszíne ezúttal is a Fő tér és a sétálóutca, ahol több helyen játszanak majd a kíntornások ritka zeneszerszámaikon - mondta el az MTI-nek csütörtökön Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke.

A fesztivál kezdeményezője a svájci, de néhány éve már Gyenesdiáson élő Hansjörg Surber, aki Keszthelyen jó pár éve zeneautomata- és fonográfmúzeumot is működtet. A magyarok mellett többségében német, osztrák, svájci és francia verklisek jelezték részvételüket, de idén Szlovéniából is jelentkezett egy kíntornás. A mechanikus zenegépeken kívül helyi és környékbeli néptáncosok, továbbá a Váci Szimfonikus Zenekar fellépése is színesíti a kétnapos rendezvényt, amelyhez helyi termékek vására is kapcsolódik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek