Óriás Szent Koronát avattak Szarvason

Az államalapítás ünnepén hazánk egyik legfontosabb jelképének installációjával bővül a szarvasi Mini Magyarország makettpark. A mintegy 3,5 méter átmérőjű szimbólum a történelmi Magyarország közepét jelképező dombon áll majd a makettparkban.

Ezúttal nem egy újabb történelmi épület makettjével, hanem az államiság egyik legfontosabb jelképével gazdagodik a szarvasi Mini Magyarország. Augusztus 20-án a Szent Korona eddigi legnagyobb másolatát avatták fel a makettparkban. A mintegy 3,5 méter átmérőjű korona-installáció a történelmi Magyarország közepét jelképező dombon áll, a látogatók a korona alá lépve beláthatják a történelmi Magyarország egészét.

Fotó: Mini Magyarország

 A dombbal együtt az installáció mintegy hét méter magas, a koronán található kereszt közel egy méteres. A fából és kovácsoltvasból készült Szent Korona installáció egy helybéli testvérpár Kovács Roland (ács, asztalos) és Kovács Gergely (kovács, lakatos) alkotása.

A Szent Korona installáció felavatásával a Szarvasi Mini Magyarország makettpark idén először hivatalosan is csatlakozott az országos augusztus 20-i programsorozathoz, és ezzel megnyitotta a városi ünnepi programok sorát is. A hosszú hétvégén Szarvasra látogató közönség az ország legnagyobb szent koronája mellett megtekintheti a Mini Magyarország legújabb makettjeként felavatott Déva várát is, amelyet augusztus 8-án adtak át a Szarvasi Mini Magyarország makettparkban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek