Zenevonat robog a Magyar Dal Fővárosában

mkék: magyarország, bük, magyar dal napja, presser gábor, bukfurdo2015 |

Szeptember 13-án, vasárnap kezdődik a Magyar Dal Napja rendezvénysorozat, ekkor fog leállni a Bükfürdő hivatalos honlapján elindított visszaszámláló is. Idén ugyanis Bük városa nyerte meg a Magyar Dal Fővárosa címet, az egész hétvégét betöltő rendezvénysorozatban pedig a helyi turisztikai szereplők mellett a közeli Szombathely és Zsira is közreműködnek.

Fotó: Büki László


2015. szeptember 13-án, a Bükön fellépő együttesek a Bükfürdő Gyógy-és Élménycentrum parkolójában kialakított koncerttéren szórakoztatják a közönséget. A számos fellépő között ott lesz az 1962-es Ki mit tud?-on bemutatkozott Express együttes, a modern jazz zene hercegnője Harcsa Veronika, Karácsony János és Somló Tamás, a platinalemezes
Kowalsky meg a Vega és a Pál Utcai Fiúk. A városban egész nap zenevonat közlekedik fedélzetén amatőr zenekarokkal, miközben Bük, Zsira és Szombathely között a 30Y jelzésű kultúrbusz szállítja a közönséget, amelynek utasterében koncertfotó-kiállítást láthatnak az utasok.

A fürdőváros tervei szerint ezentúl minden évben szeretne otthont adni a magyar kultúra egyik fontos elemének, a magyar dalnak - olvasható a város közleményében.

És bár a júniusban megnyílt nyári Bükfürdői Termelői Piacot is szívesen látogatják a városba érkezők, ha arra az öt dologra is kíváncsiak, amit nem szabad egy bükfürdői nyaralásból kihagyniuk, akkor kattintsanak ide. Vagy olvassák el itt, hogy miért nevezik Európa egyik legnagyobb élmény- és gyógyfürdőjének a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumot.

Magyar Dal Napja

Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget Fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg, mely a nagy sikernek köszönhetően a következő esztendőben már országos eseménnyé nőtte ki magát. Az elmúlt években, szeptember második vasárnapján átlagosan 150 órányi zene szólt és több mint ezer előadó lépett színpadra, népszerűsítve ezzel a magyar zenét, teret adva az ismert fellépők mellett a helyi előadóknak is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek