» Közel

Zenevonat robog a Magyar Dal Fővárosában

| | Nem érkezett még hozzászólás

Szeptember 13-án, vasárnap kezdődik a Magyar Dal Napja rendezvénysorozat, ekkor fog leállni a Bükfürdő hivatalos honlapján elindított visszaszámláló is. Idén ugyanis Bük városa nyerte meg a Magyar Dal Fővárosa címet, az egész hétvégét betöltő rendezvénysorozatban pedig a helyi turisztikai szereplők mellett a közeli Szombathely és Zsira is közreműködnek.

Fotó: Büki László

2015. szeptember 13-án, a Bükön fellépő együttesek a Bükfürdő Gyógy-és Élménycentrum parkolójában kialakított koncerttéren szórakoztatják a közönséget. A számos fellépő között ott lesz az 1962-es Ki mit tud?-on bemutatkozott Express együttes, a modern jazz zene hercegnője Harcsa Veronika, Karácsony János és Somló Tamás, a platinalemezes
Kowalsky meg a Vega és a Pál Utcai Fiúk. A városban egész nap zenevonat közlekedik fedélzetén amatőr zenekarokkal, miközben Bük, Zsira és Szombathely között a 30Y jelzésű kultúrbusz szállítja a közönséget, amelynek utasterében koncertfotó-kiállítást láthatnak az utasok.

A fürdőváros tervei szerint ezentúl minden évben szeretne otthont adni a magyar kultúra egyik fontos elemének, a magyar dalnak - olvasható a város közleményében.

És bár a júniusban megnyílt nyári Bükfürdői Termelői Piacot is szívesen látogatják a városba érkezők, ha arra az öt dologra is kíváncsiak, amit nem szabad egy bükfürdői nyaralásból kihagyniuk, akkor kattintsanak ide. Vagy olvassák el itt, hogy miért nevezik Európa egyik legnagyobb élmény- és gyógyfürdőjének a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumot.

Magyar Dal Napja

Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget Fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg, mely a nagy sikernek köszönhetően a következő esztendőben már országos eseménnyé nőtte ki magát. Az elmúlt években, szeptember második vasárnapján átlagosan 150 órányi zene szólt és több mint ezer előadó lépett színpadra, népszerűsítve ezzel a magyar zenét, teret adva az ismert fellépők mellett a helyi előadóknak is.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.