Megújult a hazai szecesszió egyik legszebb épülete

Megújult a hazai szecesszió egyik legszebb épülete.

Felújították a kecskeméti Cifrapalotát, a magyarországi szecesszió egyik legyszebb épületét. A renovációt követően új közösségi funkcióval akarják bővíteni a ház szerepét. 

Kecskemét fontos helyszíne a magyarországi szecesszió történeténekFotó: bymby / Indafotó

A kecskeméti Katona József Múzeum egyik kiállítóhelyeként működő Cifrapalota megújulására az elmúlt három évben csaknem 30 millió forint támogatást nyert, amelyből először a pávás terem, majd a homlokzat felújítása fejeződött be. Az épület Rákóczi úti frontjának Zsolnay-majolika díszei egyenként 80-100 kilogramm súlyúak, ezek megerősítése halaszthatatlanná vált – mondta az MTI-nek Rosta Szabolcs, a múzeum igazgatója.

A pávás terem az állandó szecessziós kiállítás mellett a megújult hang- és videótechnikával alkalmas lesz közösségi rendezvények, programok szervezéséhez. Terveik szerint kiemelt rendezvényeknek, esküvőknek és konferenciáknak is helyet adhat majd.

Hamarosan kezdődik a földszinti fogadótér átalakítása is. A beszélő köntös nyomában címmel pedig új helytörténeti kiállítás is nyílik pénteken a Cifrapalotában. A 2016. március 1-jéig nyitva tartó kiállításon azt mutatják be, hogy milyen volt az élet a török hódoltság idején Kecskeméten és Bács-Kiskun megyében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek