» Közel

Vodkaszódával elmegy: az EFOTT-on jártunk

| | Nem érkezett még hozzászólás
Leugrottunk a fővárostól csupán fél órányira fekvő Velencei-tó partján megrendezett, jubileumi, 40. EFOTT csütörtöki napjára. Beszámoló és életképek a fesztiválról, ahol a külföldi nagy nevek helyett kicsit kaotikus szervezés mellett, de a legmegbízhatóbb hazai koncertzenekarokra lehet bulizni.

Tíz éve Volttól Skalandon át a SZIN-ig nem volt hazai fesztivál, amin ne sátoroztam volna kinn. Az utóbbi évekre azonban már csak a Sziget maradt a listából, ott csak egy-egy nap erejéig maradtam. Kíváncsi voltam, változtak-e valamit a kisebb hazai fesztiválok, ezért július 16-án pár barátommal megnéztük magunknak az EFOTT-ot a Velencei-tó partján.

A szülinapos ugyan már a negyvenedik évét tapossa, de gyerekbetegsége még van bőven. Persze egyetemisták szervezik, nézzük el nekik. Vagy ne? Mert hát simán el lehet lenni szemétkupacok közt a strandon, némi gyaloglás és kérdezősködés után programfüzetet is tud szerezni magának az ember, és a Kandalló hamburgere a tűző napon, majd a reklámnapernyő alá húzódva is ugyanolyan finom. A negyedik-ötödik vodkaszóda magasságában pedig már tényleg a kutyát sem zavarja, hogy délután nem volt árnyék, hogy nincsenek hangulatos pihenőhelyek, vagy hogy senki nem tudja, hol lehet visszaváltani a betétdíjas söröskorsót. A fellépőktől mindenki tud legalább egy slágert, a napijegy meg végül is csak hétezer volt. Egyébként összességében tök jól éreztük magunkat, de 27 éves koromra azt kell, hogy mondjam, bizarr módon én már kiöregedtem az EFOTT célcsoportjából. A dolog jelenlegi formájában legalábbis biztosan.

Ugyan három nap már lement a fesztiválból, a hétvége még hátra van. Úgyhogy, aki velem ellentétben célcsoportnak érzi magát, 17-én, pénteken többek között a lassan magyar állampolgárságért folyamodó DubFX, illetve a Punnany Massif, a Belga, a The Carbonfools, vagy éppen Péterfy Bori koncertjére bulizhat. Szombaton hivatalosan is megünneplik az EFOTT 40. szülinapját, a színpadon pedig egymást váltják a legnépszerűbb hazai bandák a Kaukázustól a Wellhellón át a Brainsig.

A koncertek mellett egyébként egy csomó szabadidős program is van a civilek által szervezettől a lovaskocsizásig, ezekről korábban itt írtunk részletesen.

Bármely képre kattintva galéria nyílik, jó nézelődést!

Hasznos infók

Mikor? A fesztivál még július 17-én és 18-án tart.

Hol? Velence, fesztiváltérkép itt.

Fizetőeszköz: 500 forintos letéti díj ellenében elvihető metapay kártya, illetve paypass-os bankkártyák.

Mi így jutottunk le: Vonattal Budapestről a Déli pályaudvarról fél óra alatt érhető el Velence, egy teljes árú jegy útirányonként 930 forintba kerül (akinek van Budapest-bérlete, az szóljon a pénztárnál, úgy már csak 530 forint). A vasútállomástól a fesztiválig 250 forintért busszal is elviszik. Visszafelé a fesztiválról hajnalban leginkább taxival lehet a vasútállomásra eljutni, nem túl baráti 2400 forintos szabott áron.

Jegyárak: Napijegy 7000 forint, hétvégi jegy 12 000 forint. Ha valamilyen utalvánnyal szeretne fizetni, tudjon róla, hogy csak Kultúra Erzsébet-utalványt és SZÉP-kártyát fogadnak el, mást nem. (Nekünk levélben a sajtóközpont és a fesztiválinfó egymástól függetlenül is megerősítette, hogy másfajta utalvány is megfelelő - mi Sodexo Kultúra Pass-szal próbálkoztunk - de a bejáratnál széttárták a karjukat, hogy itt ez nem lesz jó. Persze nem egy nagy érvágás a beugrót készpénzben kifizetni, de kétségtelenül megadja az ember alaphangulatát, ha már a bejáratnál nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezte.) További jegyinfó a fesztivál honlapján.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
13 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
17 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
17 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.