Ennyi lovag egyszerre még sosem volt Visegrádon

Ezen a hétvégén a nyolc ország ezer kosztümös szereplője mellett, középkori sportversenyek, lovagi tornák és számos program várja a látogatókat a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon.

A hétvégén rendezik meg az ország egyik legjelentősebb történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A háromnapos szabadtéri eseményen hét helyszínen közel száz féle hagyományőrző programmal várják a látogatókat.

 

Galéria: Visegrádi Nemzetközi PalotajátékokFotó: Andor Schober / Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Az eseményre a Kárpát-medencéből, Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Olaszországból, Németországból, Szerbiából, Szlovéniából és Romániából is érkeznek hagyományőrző csoportok. A Palotajátékok mindhárom napján idén is családbarát, gyerekeknek szóló programokkal, látványos, középkort idéző sportversenyekkel, színpompás lovagi tornákkal, fáklyás felvonulással és koncertekkel készülnek a szervezők.

A legnagyobb látványosságot a királyi palota eredeti lovagi torna pályáján megrendezett lovagi tornák adják, amelyekre idén a rendezvény három napja alatt tíz alkalommal kerül sor. A látogatók három (Kázmér lengyel király lovagi tornája, Károly Róbert magyar király lovagi tornája, János cseh király lovagi tornája) különböző felépítésű és hosszúságú lovagi tornát nézhetnek meg ugyanazon a helyszínen, ahol az 1335-ös királytalálkozót is tartották. A lovagi tornák során íjászbemutatók, lovas és gyalogos küzdelem, solymászbemutató, táncbemutatók, látványos csatajelenetek, valamint az olasz zászlósok bemutatói zajlanak több száz magyarországi és külföldi szereplő részvételével.

A Parkszínpadon és a Salamon-torony teraszán régizenei koncertek, táncbemutatók, bábszínház és lovagi bemutatók várják a közönséget, a bátrabb látogatók a lovagi hétpróbán maguk is bizonyíthatják ügyességüket. Több mint 100 vásározó és tucatnyi vendéglátó egység várja a látogatókat, egységes megjelenéssel és minőségi portékákkal. A vásári forgatagban egész nap utcazenészek, komédiások és középkori életképek szórakoztatják a vendégeket - olvasható a közleményben.

 

Galéria: Visegrádi Nemzetközi PalotajátékokFotó: Andor Schober / Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

A Királyi borudvar pénteken és szombaton éjfélig, vasárnap 19 óráig várja vendégeit a palota alsó fogadóudvarán, ahol a látogatók megkóstolhatják a történelmi Magyarország legkiválóbb borait, és együtt lakomázhatnak a királyokkal és díszes kíséretükkel. A tányérokra többek között
olyan, középkori receptúra szerint készült ínyencségek kerülnek, mint a tárkonyos őzragu, az egész malac java, vagy a sült kacsacomb vörösboros-mézes káposztával. A városi parkban középkori katonai tábor épül, ahol a vendégek bepillanthatnak a lovagi élet mindennapjaiba és kipróbálhatják a kor fegyvereit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek