A kánikula miatt még több balatoni vonat közlekedik hétvégén

Az előttünk álló hétvégén a kánikula miatt várhatóan nő a – közúti és vasúti – forgalom a Balaton térségében. A MÁV-START a zsúfoltság elkerülése érdekében a nyári menetrend bevezetésével több, hétvégi csúcsforgalomban közlekedő járatot állított forgalomba: a Tekergő, a Naplemente, a Napfürdő, a Bagoly, a Hétvégi Flirt és a Siófoki Flirt vonatokat - írja közleményében a vasúttársaság.

A Balaton déli és északi partjára induló vonatokról részletesen itt írtunk.

Fotó:Origó

Szombattól a hőségriasztás ideje alatt 10 és 17 óra között ásványvizet oszt a vasúttársaság Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a békéscsabai, a szolnoki, a püspökladányi, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai és a celldömölki állomáson.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a járművek karbantartása során különös figyelmet fordítanak a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire. Az országos tisztifőorvos a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el szombattól szerda éjfélig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek