Ezeket ne hagyja ki a nyár első hétvégéjén!

Sokat vártunk erre a hétvégére, de végre elérkezett, és ha minden jól megy, őrjítően jó idővel engesztel ki, amiért megvárakoztatott minket. Mutatjuk, hol várják a legjobb programok az első igazi nyári hétvégén. Napszemüveget fel, zoknit le, és nyomás a szabadba! Adunk tippeket gyereknapra is - nem csak gyerekeknek.

Ez a hétvége országszerte a nyárindító fesztiválok és a gyereknap jegyében telik, íme a kedvenc programjaink Pécstől Tokajig!

Gyereknapon irány Pécs!

Ha idén többre vágynak a hagyományos gyereknapi vurstlizásnál, vegyék célba Pécset, ahol ezen a hétvégén minden a gyerekek körül forog! A Zsolnay Pikniken a legkülönbözőbb programokkal várják az egész családot. Péntektől vasárnapig világzenei koncerteket, izgalmas workshopokat és természetjáró túrákat szerveznek, melyek keretében jobban megismerhetjük a Zsolnay-negyedet.

Fotó: Indafotó

Amíg a gyerekek épp a lovagi tornán vannak, vagy improvizációs játékokon keresztül ismerkednek az elektronikus zenével, addig a szülők madártani sétára indulhatnak, meghallgathatják a Csík Zenekar koncertjét vagy piknikfalatokat készíthetnek a NoSalty alapítójával.

A gyerekek a belvároson kívül sem maradnak program nélkül, vasárnap szuperhős képzésen vehetnek részt az Expo Centerben, vagy kiélhetik állatimádatukat a pécsi állatkert gyereknapi állatsimogatójában.

Ínyenceknek eperfesztivál

Az idei eperszezon a sok esőzés miatt már a végéhez közelít, ezért ha szeretne még egyszer utoljára jól belakni ebből a mennyei gyümölcsből, hétvégén Tahitótfaluban a helye!

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

A legnevesebb eperfőzőktől lesheti el a trükkjeiket, sőt, még a tökéletes eperbor receptúrájának kikísérletezésére is lesz lehetősége. A fesztivál kísérőprogramjai között koncertek, színházi és musical előadások, sportprogramok és játékos vetélkedők is szerepelnek. Így minden korosztály talál magának elfoglaltságot még akkor is, ha esetleg sikerül eljutniuk az epertúladagolásig.

Fitteknek Tokaji Bor Maraton

A bor és a mozgás örömét egyszerre tapasztalhatja meg, ha ezen a hétvégén Tokajba látogat. A vasárnapi Nemzeti Bor Maratonra az utóbbi idők egyik legkülönlegesebb közösségi élményeként készül a város, és rengeteg résztvevőt várnak a rajthoz.

Fotó: Indafotó

Amíg a fittebbek futnak, azoknak sem kell unatkozniuk, akik inkább más programra vágynának: néptáncelőadással és koncertekkel is elüthetik az időt – egy pohár borral a kézben biztosan nem lesz hiányérzetük. Péntek este pedig az egész család együtt borozhat a Tállyai BorBárban, melynek lampionokkal díszített kastélykertje idilli környezetet teremt egy nyárindító estéhez, miközben a háttérben halk jazz szól.

Pest megér egy estet

Ha a gyereknapot mégis klasszikus keretek között ünnepelnék, de azért szívesen megbolondítanák egy kicsit a programot, pénteken nem fognak csalódni a régi Vidámpark helyén nyílt Holnemvolt Parkban.

Fotó: Indafotó

Este héttől bábosok, jósnők és erőművészek idézik fel a régi idők gyereknapjait, sötétedés után pedig a kivilágított hullámvasútra is felülhet a család, amire sok év után most nyílik először lehetőség. Használják ki, nem minden nap kémlelhetik az éjszakai várost egy ilyen különleges helyről!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek