Már látogatható a desedai Kalanderdő

Víz fölé nyúló madárfigyelő, érzékszerveinket próbára tevő kalandkunyhók és interaktív tanösvények - ezek is részei a napokban megnyílt, Kaposvár melletti Kalanderdőnek, amely a Desedai arborétum és a Gombás parkerdő területein fekszik.

A Gombás-Desedai Parkerdő és Arborétum területén, az ország leghosszabb mesterséges tavának partjainál 17,5 hektáron Deseda-Kalanderdő néven új turisztikai attrakciót alakított ki a SEFAG Zrt. uniós támogatás segítségével, amelyet pénteken nyitottak meg a nagyközönség előtt - adta hírül az mti.

 

Galéria: Deseda KalanderdőFotó: Deseda Kalanderdő

A Deseda-Kalanderdő a kisebb és a nagyobb gyerekek számára kínál élményeket, így főként a családoknak lehet kedvelt pihenőhelye, osztálykirándulásokat, tanulmányutakat szervezhetnek ide.

A beruházás részeként többek között víz fölé nyúló madárfigyelőt, és egyéb, a természet megfigyelésére alkalmas helyeket építettek, illetve alakítottak ki, és lombfedeles tanterem épült ki tematikus tanösvényekkel. A kisebbeket fajátékokkal teli kalandjátszó, a nagyobbakat erő- és ügyességi elemekkel, sportszerekkel teli kalandpálya várja egész évben, ingyenesen.

 

Galéria: Deseda KalanderdőFotó: Deseda Kalanderdő

A beruházás tervezésekor gondoltak a fogyatékkal élőkre is, számukra is lehetőséget teremtve a kalandra. Ennek jegyében készült el a "guruló tanösvény" és került fel minden táblára Braille-írással is a tájékoztató szöveg.

A fotók egy tavaszi sajtóbejáráson készültek - most már egy sokkal több színben pompázó erdőt talál majd, aki arra jár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek