3D-s magyar történelem a megújuló Egri Várban

3D-s magyar történelem a megújuló Egri Várban

Új, interaktív kiállítások nyílnak, gyarapszik a 3D mozi kínálata, megújul a földalatti kazamata-rendszer és eddig feltáratlan részekkel bővül az Egri Vár területe - olvasható a Turizmus.com oldalán.

 

Kazamata, kőtárFotó: Dobó István Vármúzeum

A Kazamata-rendszer 2015. május 4-én zár be ideiglenesen. A leállás ideje alatt a földalatti világ műszakilag megújul és új kiállításokkal is gyarapszik. Az interaktív tárlatok a vár hadi építészetét, a korabeli ostromok és az Egri Csillagok titkait mutatják majd be, de megújulnak az ágyútermek, aknafigyelő folyosók is. Egy olyan új kazamata szakasz is nyílik, amely még az 1596-os ostrom során omlott be.

Május 4-től új program indul Egri csillagok túra címmel, amelyen többek között az is kiderül, hol próbált meg Éva és Miklós belopódzni a várba, hol volt Bornemissza Gergely tudós műhelye, és honnan indultak az asszonyok, hogy megvédjék a várat. Szintén újdonság a Történelem Testközelből című interaktív előadás, ahol katonai hagyományőrzők a török kor fegyvereinek használatát mutatják be, és ahol a végvári élet mindennapjaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

 

Fotó: Dobó István Vármúzeum

De új filmmel bővül az Ispotály-pincében található, 3D technikával működő moziterem műsora is. A Dobó István várát bemutató animáció mellett a gyerekek a dinoszauruszok világával és a magyarság ezeréves történelmével ismerkedhetnek meg. Idén május 1-től a pénztárakban már komplex jegy is kapható, amellyel a várban található összes szolgáltatás és tárlat együttesen látogatható. Az Egri Vár látogatásáért májustól SZÉP Kártyával is lehet fizetni.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek