Majális a Gasztrofaluban

Majális a Gasztrofaluban.

Köveskálon jó lenni és jó enni, jut idő mindenre és egymásra: egy palack finom borra, egy mellé illő beszélgetésre, nézelődésre, ízlelésre, figyelésre, pihenésre.

Terasz a Káli Art Inn-ben
Galéria: Köveskál, Gasztrofalu
(Fotó: Gasztrofalu)

Ez a Káli-medence gasztronómiai közepe: a 400 fős település 3 jegyzett minőségi étteremmel és több pincészettel büszkélkedhet, és majd minden évben szárba szökken egy új gasztronómiai kezdeményezés.

A Gasztrofalu ötletgazdái a KáliArtInn házigazdái, Döbröntei Ildikó és Csaba, akik úgy gondolták, érdemes összefogni Köveskál gasztronómiai látványosságait, együtt gondolkodni és közös eseményekkel Köveskálra csábítani a vendégeket. Az itteni vendéglátóhelyekben közös, hogy bárhová is térünk be, otthonos fogadtatásra, helyi alapanyagokból készült fogásokra, házi termékekre és friss fűszerekre számíthatunk.

A Gasztrofalua 2014-es évben indult, de 2015-ben kapcsol magasabb fokozatra. Nem csak programokat szerveznek, de a Miakő, a KáliArtInn és a Kővirág nevű éttermek séfjei a „Káli-medence ételének" közös megalkotására is készülnek.

Így látta kollégánk a messze földön híres Kővirág-túrógombócot
Galéria: Köveskál, Gasztrofalu
(Fotó: Travelo)

Az év első eseménye május 1-jén lesz a Gasztrofalu megalakulásának tiszteletére. Reggeltől estig programokkal várják az ide látogatókat: lesz szőlőtőkeültetés a falu közepén, lehet bort kóstolni, bemutatkoznak a néptáncosok, a legkisebbek is külön műsorral készülnek. Nyitva lesznek az éttermek és a borászatok, sőt a helyi portákon és kertekben a falubeliek várják majd a betérőket harapnivalókkal, sütikkel, pogácsával.

Ha szemfülesek, a kertkapunak dőlve és elbeszélgetve többgenerációs recepteket is tanulhatnak! Mi pedig izgatottan várjuk az eseményen készült kajafotókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek