Bábos flashmobok, Szt. Patrik és Fürdőfieszta a hétvégén

Nem elég, hogy már a napfogyatkozás miatt is eleget izgulhattunk, hogy tiszta legyen az idő, de ezen a hétvégén szinte egymásnak adják a kilincset a világnapok. A jó hír, hogy az itt ajánlott programok láttán kicsi és nagy teljesen elfeledkezhet az időjárásról bámészkodás közben. Mindazonáltal a Szent Patrik-nap alkamából rendezett, szabadtéri ír őrületet eszükbe ne jusson kihagyni, történjen bármi.

 

Szent Patrik felvonulás

Írországban eleve folyton fúj a szél, meg esik, vagyis ha úgy alakul, akár esővel is pont passzol minden. És ki mondta, hogy végülis milyen idő lesz? Mindenképp megéri megnézni a mókás, zöld kavalkádot, amelyet ötödször rendeznek meg Budapesten a Szent Patrik-napot (március 17.) követő hétvégén, vagyis 2015-ben március 22-én.

Szent Patrik-napi felvonulások voltak szerte a világon Fotó: Tobias Hase / MTIForrás: Travelo

 A szervezők csupa mosolyt, ír zenét, lufiröptetést és gyerekprogramokat ígérnek. Aki nemcsak nézni, hanem a felvonulókhoz csatlakozni is szeretne, annak csakis zöldben illik megjelenni!

St Patrick's Day Parade Budapest, március 22. vasárnap, gyülekező a Szabadság téren 13:30-tól. Indulás: 15:00. Záróbuli: 16 órától az Instantban, ahol a felnőtteket ír zenei koncertek, a gyerekeket kézműves foglalkozások várják.

További információ a rendezvény hivatalos Facebook-oldalán.

 

Színes Bábszínházi Világnap az országban, flashmobokkal tarkítva

A gyerekek már az előző napon, szombaton sem unatkozhatnak, az Andrássy úti Bábszínház előcsarnokában ugyanis 10-16 óráig bábkészítés, papírszínház és diavetítés lesz a program. Az Operaházban színre lép a zsinórbalerina, több fővárosi piacon pedig bábos flashmobokba botolhatnak a vásárlók.

Bábszínház a 19. századból Fotó: Dea / G. Dagli Orti / Europress / GettyForrás: Travelo

 Veszprémben gólyalábasok, éjszakai bábkeresés, Zalaegerszegen Égigérő fa, Kecskeméten cimetes palacsinta lesz majd látható és kapható, és minden vidéki bábszínház különleges előadásokkal és úgyszintén flashmobokkal is készül.

A Bábszínházi Világnap március 21-én szombaton fantasztikusan gazdag és színes programokat kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt Budapesten, vidéken és a határon túl is. Budapesten a legtöbb program teljesen ingyenes! Érdemes végignézni a teljes listát az esemény honlapján.

 

Víz Világnapja és Fürdőfieszta

 

A totális fürdőfiesztáról már korábban is beszámoltunk, eljött hát az ideje, hogy emlékeztessünk a közelgő dátumra.

Március 22-én vasárnap a budapesti fürdők változatos kulturális programokkal ötvözik a fürdőélményt és kedvezményeket is biztosítanak.

 

Magyar Sajtófotó Kiállítás

 

A 33. Magyar Sajtófotó Pályázat pályaműveiből 2015. március 20-án ismét a Capa Központban nyílt kiállítás, amely szombaton és vasárnap 11-től 19 óráig látogatható. A Nagymező utcai kiállítótérben idén rendhagyó módon istallálták a kiállított képanyagot: nincsenek képkeretek, csak hatalmas papírtekercsek, hogy ezzel is megidézzék a sajtó eredeti jelentését, az újságok, magazinok hangulatát.

A 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, a Nagymező utca 8. szám alatt március 20-tól május 17-ig látható. További információ az intézmény weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek