Temperáljon és fűszerezzen étcsokit ingyen Budán!

Valódi csokoládéműhelyben próbálhatják ki 2015. március 16. és április 15. között csokiöntő és -készítő tehetségüket mindazok, akik részt vesznek az Allee Bevásárlóközpont Mesteri csokicsodák című ingyenes rendezvénysorozatán. Az egyedivé varázsolt táblás csokoládék elkészítése mellett egy különleges interaktív csokoládétörténeti kiállítás és csokikvíz is várja a kakaóbab szerelmeseit.

Fotó: Joe Raedle / Europress / GettyForrás: Travelo

 Március közepétől április közepéig, beleértve a húsvéti időszakot is – a csokoládékészítés és -fogyasztás különleges világát mutatja be egy interaktív kiállítás, valamint a Szamos Csokoládé Iskola élményekkel teli, csokoládékészítő kurzusa. A csokitörténeti tárlat mellett igazi csokoládéműhely épült fel, ahol előzetes bejelentkezés alapján, csokoládémesterek segítségével bárki megalkothatja 30 perc alatt saját, egyedi táblás csokoládéját. Az érdeklődők kipróbálhatják az étcsokoládé temperálását, táblába öntését és a legváltozatosabb fűszerekkel – chili, rózsabors, áfonya, bazsalikom, szegfűszeg, szerecsendió, koriander, fahéj, aranymazsola, török mogyoró – való ízesítését.

Az interaktív kiállításon az érdeklődők megismerhetik a csokoládékészítés történetét a legendától egészen a békebeli cukrászdák világáig. 19-20. századi cukrászeszközök és a századforduló egyedi és virtuóz módon díszített különleges csokoládé- és kakaódobozok is láthatók. Aki a megtekintés utánpróbára teszi a tudását, csokoládét nyerhet.

Nagyhét folyamán két óriási tojásra 500-500 darab csokoládé desszertet ragasztanak a csokoládéműhelyben, melyet a fóti Károlyi István Gyermekközpontnak, valamint az Igazgyöngy Alapítványnak adományoz az Allee és a Szamos.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek