Megújul a 25 éves Művészetek Völgye

Megújul a 25 éves Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye 25 éves. A fesztivál idén július 24-től augusztus 2-ig három településen, hatvannál is több udvarban és harmincöt helyszínen, több ezer programmal és fellépővel készül a Balaton-felvidéken.

 

Fotó: Gaca / Indafotó

A jubileum alkalmából idén még jobban koncentrálnak a fesztivál alapértékeire. A 2015-ös rendezvényen számos újítás lesz – adta tovább az MTI a szervezők közleményét.

A már kapható jegytípusok bővülnek, a napi, hétvégi és 10 napos bérlet mellett megjelenik egy kedvezményes és rugalmasan, bármely napra beváltható ötnapos bérlet. A fesztivál igyekszik új, különleges megoldásokat biztosítani a szállásfoglalásban, és fejlesztésekkel segítik a gépkocsik parkolását is.

A Művészetek Völgye mindig közvetlen, felszabadult légkörű, a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató programsorozat volt, és ez idén sem lesz másként. Udvart indít a Momentán Társulat, Hajós András programszervezőnek áll, fellépnek a Virtuózok fiatal zenészei de lesz például hagyományos Hobo Klub is.

A Blue sPot Café idén Blue sPot Majorrá változik, még több koncerttel. A színházi társulatoknak kialakított színpadon több programmal jelenik meg Pintér Béla Társulata, előadást tart a Nézőművészeti Főiskola és a Jurányi Inkubátorház több társulata. Az újjáéledő Klastrom öt napon át a Fonó Budai Zeneházé, majd a világzenét felváltja az elektronikus életérzés, és egy egész napra felbukkan a Balaton Method klipfilm is.

A Hello Wood csapata közelebb költözik a többi helyszínhez, és saját kis falvat, önálló zenei programokat és külön gyerektábort szervez. A Design Terminal napközben workshopokra, esténként koncertekre várja majd a közönséget.

A fesztiválozók megszokott kék abroszos helyeik mellett új gasztroszereplőkkel és kézműves sörökkel találkozhatnak a kínálatban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek