» Közel

Ezeket ne hagyja ki a március 15-i hétvégén

| | Nem érkezett még hozzászólás

A nemzeti ünnep hétvégéjén a főváros igazi programkavalkádban fog tobzódni: a hagyományos Nyitott Parlament és a Vár színes koncertjei és hagyományőrző bemutatói mellett izgalmas borprogram és gyermekbarát teljesítménytúra is szerepel a kínálatban. Vidéken az ünnepi megemlékezések mellett Országos Pálinkafesztivál, valamint többfelé Tavaszi Fesztivál-kezdet várható (Győr, Vác, Balatonfüred).

Nyitott Parlament

Az Országházat idén március 14-én szombaton 10 és 17 óra között lehet ingyenesen megtekinteni, belépés a XII-es kapun át. Előzetes regisztráció nem szükséges. Szombaton és vasárnapi is másfél óránként láthatják az érdeklődők az Országgyűlési Őrség és a lengyel parlament díszegységének bemutatóit a Készenléti Rendőrség díszegysége és zenekara közreműködésével.

Borjour

14-én szombaton este héttől zajlik a Borjour rendezvénysorozat következő állomása a Teréz körúti nU Bisztróban. Az előzetesen regisztrált résztvevők 4000 Forintért végigkóstolhatnak egy tízes kóstolósort, és részt vehetnek az eseményt követő Nagy Palackfelszabadításon és wine partyn is.

Budai Vár

Itt 15-én, vasárnap családi programoké lesz a főszerep, a Dísz téren hagyományos magyar kézműves mesterek és kézműves vendéglátók kínálják a portékáikat. A Szent István szobornál a Halászbástya előtt palotást tanulhat, majd színházi előadást, az Alma Együttest, az Operett Színház művészeit és a Ghymest is láthatja a közönség.

A Budai Vár ad otthont ezen kívül több néptánc-bemutatónak és népzenei koncertnek is; de lesz kokárdakészítő foglalkozás, korabeli fegyverbemutató, katonadal tanulás, a Várkert Bazárban pedig egy különleges vezetett séta.

Széchenyi-hegy

Vasárnap a Gyermekvasútnál tavaszi teljesítménytúrával köszönthetik a kirándulók az új szezont. A túra gyerekbarát, kényelmes tempóban 7 óra alatt teljesíthető, miközben a résztevők megnézik a vasút minden állomást és a közeli látnivalókat. Jelentkezni 15-én reggel a 8 és 10 között lehet a Széchenyi-hegyi állomáson.

Országos Pálinkafesztivál, Eger

Március 14-én, szombaton zárul a kétnapos pálinkaünnep az Agria Park Díszkertjében, ahol az ország pálinkaházai jöttek össze egy rövid időre. Tóth Gabi koncert  után DJ-k gondoskodnak a hangulatról.

Ha szállásra lenne szüksége a pálinka-buli után, itt kereshet tippeket, ha pedig már úgy alakult, hogy a városban maradt, másnap megnézheti, hol tart az Egri Vár felújítása, ahol 15-én tavaszköszöntő programmal is készülnek.

Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 13 és 15 között harmadik alkalommal is gazdag kulturális programokkal várják az érdeklődőket a szervezők. Az ünnepi hétvégén az Anna Grand Hotelben kuruc kori és szabadságharc korabeli dallamok zengenek majd, A Kisfaludy Színpadnál reformkori séta, sőt a Blaha Étteremben reformkori menü is lesz, a gyerekprogramban pedig Lúdanyó meséi és bábtáncoltatás szerepel.

A Travelo balatonfüredi szállástippjei ezen a hétvégén is jól jöhetnek, a város további tavaszi kulturális programjairól pedig itt olvashatnak.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
15 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.