» Közel

A filmőrültek hétvégéje jön

| | Nem érkezett még hozzászólás

Március második hétvégéje kedvez a filmrajongóknak, ugyanis Budapesten és országszerte is rengeteg új film kerül a mozikba, két éppen most zajló izgalmas filmfesztivál keretében. Ha érdekli az urbanisztika, esetleg nőnapra szeretne valami igazán eredeti ötlettel előrukkolni, irány a mozi és válogasson a 7. Budapesti Építészeti Filmnapok vagy az 5. Frankofón Filmnapok széleskörű filmkínálatából!

Az építészet és a filművészet találkozása - 7. Budapesti Építészeti Filmnapok

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg építészeti, urbanisztikai filmes seregszemléjét Budapesten. A fesztivál célja, hogy a kortárs építészet, urbanisztika és design legfontosabb kérdéseit a film médiumán keresztül hozzák közelebb a közönséghez - mondta el a KÉK.

Toldi mozi
Toldi moziFotó: dzsilla / Indafotó

A kiválasztott több mint harminc friss dokumentumfilmben, rövid- és kísérleti filmben erős hangsúly kerül a közösségi élet- és lakásformákra, a kollektív, saját kézzel történő alkotás folyamataira, a használat-központú, alkalmazkodni képes városokra és épületekre, a városainkban sajátos zárványként élő díszletvárosokra: a vidámparkokra és városmásolatokra, az autóknak átengedett városrészeket meghatározó infrastruktúra-szörnyekre és a kelet-európai politikai átalakulások építészeti nyomaira.

Az eseményen a filmek nagy részét rendezőik jelenlétében vetítik, és meghívott vendégként lesz jelen többek között Herman Hertzberger holland sztárépítész is. A fesztivál záróeseményeként az elmúlt év egyik filmes kísérletét, a Wim Wenders által kezdeményezett, és Wenders mellett Michael Glawogger, Michael Madsen, Robert Redford, Margreth Olin és Karim Aïnouz rendezésében megvalósult 3D épületportrékat mutatják be az Uránia moziban, A kultúra katedrálisai címmel. A nyitóesemény hangulatát pedig a tavalyi siker után ismét Budapest főépítészének dj szettje alapozza meg.

Jegyinformációk

Felnőttjegy: 1200 Ft, diákjegy: 900 forint

Pénteki napijegy: 1800 forint, diákjegy: 1400 forint

Szombati és vasárnapi napijegy: 2700 forint, diákjegy: 2000 forint

Fesztiválbérlet: 5500 forint, diákbérlet: 4500 forint

Fesztiválkatalógus: 200 forint (fesztiválbérlettel rendelkezőknek ingyenes)

A Fesztiválbérlet a Toldi moziban zajló vetítésekre érvényes. A vetítésekre kötelező a helyre szóló jegy váltása, ezért a bérlettel rendelkezőknek is regisztrálniuk kell az előadásokra a mozi pénztárában, az előadás napján.

A francia mozi szerelmeseinek - 5. Frankofón Filmnapok

A hétvégén zár az 5. Frankofón Filmnapok is Budapesten az Urániában, és kilenc további városban: Miskolcon, Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Tatabányán, Szombathelyen, Szolnokon, Jászberényben és Egerben. Idén harminc film – ebből huszonhárom premier előtti vetítés – került a programba: a francia mozi legújabb és legjobb alkotásain kívül többek között algériai, belga, görög, kanadai, román és svájci filmek láthatóak fesztiválon.

Uránia Nemzeti Filmszínház
Uránia Nemzeti FilmszínházFotó: Juhász József / Indafotó


Az idei Frankofón Filmnapok egy egész szekciót szentel a fiatalokról szóló filmeknek “Előttem az élet” címmel. A szekcióban olyan nagyjáték- és rövidfilmek kaptak helyet, ahol a fiatal generáció krízisei, az előttük álló kihívások, küzdelmek kerülnek középpontba. Ugyanehhez a témához kapcsolódva a Francia Intézet Céline Sciamma és François Ozon két-két korábbi filmjét is műsorra tűzte.
 

Jegyinformációk

Teljes árú jegy: 1000 forint

Diákjegy: 800 forint

Bérlet 5 db jegy vásárlása esetén: 800 forint/film, összesen: 4000 forint

Bérlet 10 db jegy vásárlása esetén: 700 forint/film, összesen: 7000 forint

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
14 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.