Bermuda-jelenség Debrecenben

Bermuda-jelenség Debrecenben.

A debreceni nagyerdei botanikus kertben kedden megnyílt az Agora tudományos élményközpont, ahol az első látogatók felfedezhették a Naprendszer titkait, megvizsgálhatták az emberi szem működését és bepillantást nyerhettek a mindennapi "konyhai" kémiába - adta hírül az MTI. 

Galéria: Agóra DebrecenFotó: Agóra Élményközpont

,,Az élményközpont egyik legfontosabb célja, hogy a természettudományokat közérthetővé és szerethetővé varázsolja a diákok számára és lehetőséget teremtsen arra, hogy a hagyományos iskolai keretek közül kilépve, interaktív módon tapasztalhassák meg a tudományos jelenségeket"- mondta el az élménypark kommunikációs referense.

Az élménypark háromszintes épületének laboratóriumaiban a látogatók bepillanthatnak a fizika, a kémia, az orvosbiológia, a hidrobiológia, a botanika és a robotika rejtelmeibe, a központ tornyában található csillagdában pedig tanulmányozhatják a Napot, a Holdat és más égitesteket. Az Agora legalsó szintje egy óriási játszótér, ahol több mint harminc tudományos és interaktív játékot lehet kipróbálni: találkozhatnak az érdeklődők Öveges professzor Heki kutyájával, megfejthetik számos illúzió rejtélyét, utat kereshetnek a tükörlabirintusban, és azt is megtapasztalhatják, mekkora munkával jár az elektromosság előállítása. A kiállításon felfedi titkát a Bermuda-jelenség egyik lehetséges megoldását demonstráló speciális, vízzel teli üveghasáb és a Föld forgását szemléltető Foucault-inga is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek