Csokiimádók, irány Pécs!

Csokiimádók, irány Pécs!

Különleges csokoládékkal és az édességhez kapcsolódó programokkal várja a látogatókat a Pécsi Csokoládé Karnevál február 7-én és 8-án a Zsolnay-negyedben - írja az MTI.

Fotó: Emmanuel Dyan / flickr

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) és a Csoko-Láda Csokibolt által közösen rendezett karneválra a szervezők szakmai rendezvényekkel, gyerekprogramokkal, vásárral és kiállításokkal is készülnek. Harka Éva csokiblogger a csokikóstolás alapjairól, Csiszár Katalin csokikészítő pedig a csokoládé tudományáról tart előadást, míg Őrsi Zoltán csokoládépapír-gyűjtő a csokipapírokkal kapcsolatos ismereteit osztja majd meg az érdeklődőkkel. A gyerekek malmozhatnak bonbonokkal, festhetnek muffin formájú medált, játszhatnak csokis logikai játékokkal, és könyvjelzőt is hajtogathatnak csokipapírból, miközben L. Molnár Edit pécsi meseíró saját csokis meséjét olvassa fel nekik.

A Sásdi Vendéglátóipari Szakiskola diákjai többször is tartanak majd bonbonkészítő bemutatót, valamint készülni fog csokoládéból egy különleges dísztárgy is, amit a Zsolnay gyár porcelánfestői igazi csokoládéval festve díszítenek majd. A kiállításon a látogatók tizenkét tabló segítségével ismerhetik meg a csokoládé történetét, a vásárban pedig húsz kiállító különleges kézműves termékei közül válogathatnak.

A rendezvény látogatása ingyenes lesz annak érdekében, hogy minél többen megismerhessék és megkóstolhassák a minőségi csokoládékat.

Ha úgy döntött, hogy nekivág Pécsnek, ide kattintva böngészhet szállásajánlataink között!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek