» Közel

Idén már menőbb vonatokon utazhatunk

| | Nem érkezett még hozzászólás

Tovább korszerűsíti személyszállító vonatait a MÁV-START - derül ki a vasúttársaság közleményéből. A budapesti elővárosi közlekedésben résztvevő vasúti kocsikból 2012 és 2014 között összesen 341-et újítottak fel, ezek közül százötvenet új, fecske motívumokkal díszítettek. Ebben az évben további 106 jármű kap hasonló megjelenést. A gyorsvonati, távolsági vonatok személykocsijai közül idén 25 régi jármű újul meg, és így már alkalmas lesz kerékpárszállításra is. Emellett az első fecske arculatú mozdony is forgalomba állt, amelyet újabbak követnek.

A MÁV-START közleménye szerint az utasok nagy száma, és a személykocsik magas életkora indokolja, hogy folytassák a járműfelújítási programot a komfortos utazás biztosítása érdekében. Az átalakítások leginkább az elavult, de még évekig használható kocsikat érintik az elővárosi, a távolsági és a regionális forgalomban.

A felújított kocsik "belső berendezése frissebb színvilágot képvisel, amelyhez illenek a díszítő madármotívumok. A komfortérzetet a kicserélt padlóburkolat, a kopásálló üléshuzat, a megjavított ablakkeretek és az ablakszigetelés, továbbá az antigraffiti réteggel kezelt falak is emelik" - fogalmaz a vasúttársaság.

A kocsikban 79 ülőhely található, a járművek megengedett legnagyobb sebessége 120 kilométer per óra. A járművek elsősorban a két szolnoki, a lajosmizsei és a szobi vonalon közlekednek. Az idén felújítandó 106 fecske vonat ugyancsak az elővárosi utasforgalmat szolgálja majd, de ha szükséges, távolsági sebesvonatként is használni tudják őket. Ezzel egy időben több mint félszáz, V43-as villanymozdony kap – a fecskemotívum mellett – a korszerűbb kocsikhoz illeszkedő színvilágot és új fényezést is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.