Cirkuszi mutatványból hungarikum

Cirkuszi mutatványból hungarikum

Elindult a magyar cirkuszi lovas akrobatika hungarikummá minősítése - közölte az MTI.

A cirkuszi műfaj elmúlt három évének legfontosabb jogi állomásai közé tartozik, hogy 2011-ben az előadóművészeti törvény a magyar jogrendbe illesztette a cirkuszművészetet, majd pedig 2012-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzeti előadó művészeti szervezetté minősítette a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft.-t.

Cirkuszi lovas akrobatikaFotó: DirkJan Ranzijn / flickr

A Fővárosi Nagycirkusz új, Cirkuszcsillagok című előadásának bemutatóján Hoppál Péter kulturális államtitkár kiemelte, hogy a gálaműsor többek között azért számít különlegesnek, mert hazánk olyan kiváló artistaművészei lépnek porondra benne mint a Monte Carlóban aranyérmet nyert Richter Flórián, a Donnert lovascsoport vagy Axt Ibolya trapézművész. A március 15-ig látható műsorban tizennégy év után újra fővárosi porondra állnak a Rippel fivérek is, valamint Pakucza József erőművésszel és a Baross Imre Artistaképző növendékeivel is találkozhat a közönség.

Fővárosi NagycirkuszFotó: amari / Indafotó

A kulturális államtitkárság idei tervei között egyébként az is szerepel, hogy a Fővárosi Nagycirkusz épülete a Liget Program keretében megújuljon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek