» Közel

Induljon az év pincejárással és jégtúrával!

| | Nem érkezett még hozzászólás
Újév alkalmából összegyűjtöttük, milyen programokat ajánlanak az Itthon blogok januárra. Pincejárás, tájékozódási futópálya és izgalmas jégtúrák várják az ország különböző pontjain.

Pincéről pincére Vince-napon

A pincejárásnak nagy hagyománya van a Vince-naphoz legközelebb eső hétvégén, régen ugyanis a szőlősgazdák a "vincevesszőkből" és az időjárásból következtettek az azévi termésre. A január végén lemetszett vesszőket meleg helyre tették, és ha sok rügyet hajtottak, akkor a gazdák bőséges termésre számíthattak.

Fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület

Idén a Villány-Siklósi Borút települései január 24-én, szombaton szervezik meg a pincejárást, ahol három különböző program - Hordós Vince, Dűlőjáró Vince és Vacsorázó Vince - közül választhatnak a résztvevők. Ezekről bővebben az Itthon Dél-Dunántúlon blogon olvashat.

Újévi komolyzenei koncertek

Sopronban és Szombathelyen is hangversenyekkel várják januárban a közönséget - írja az Itthon Nyugat-Dunántúlon blog. Január 8-án a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban Kocsis Zoltán vezényli majd a Nemzeti Filharmonikus Zenekart, akiket Kocsis Máté fog kísérni zongorán. A műsorban Haydn C-dúr A medve szimfóniájából, Mozart d-moll zongoraversenyéből és C-dúr Jupiter szimfóniájából hallhatunk majd részleteket.

Szombathelyre is érdemes lesz ellátogatni, ahol január 14-én Vásáry Tamás kamarakoncert keretében a Savaria Szimfonikus Zenekar néhány művészével Schubert műveit fogja játszani.

Tájékozódási futópályája a Bükkben

Felsőtárkány népszerű kirándulóközpontjában, a tó közvetlen környezetében új sportolási lehetőség nyílt: elkészült hazánk első állandó tájékozódási futópályája - számolt be az Itthon Észak-Magyarországon blog.

Ez a Nyugat-Európában méltán népszerű sport a terepi tájékozódási képességet fejleszti, és erdei séta formájában a kirándulók számára is izgalmas programnak ígérkezik.

Bátrabbaknak: jégtúra

A Tisza-tó jege lassan olyan vastag lesz, hogy akár jégtúrázni is lehet majd rajta - írja az Itthon a Tisza-tónál blog. A túrának azonban csak szervezetten szabad nekivágni, a terepet kiválóan ismerő túravezetővel.

Fontos, hogy réteges öltözettel és a vízálló cipővel készüljünk, a biztonság kedvéért pedig csomagoljunk néhány szendvicset is az útra.

Világcirkusz

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar az elmúlt évek hagyományához híven 2015 januárjában ismét egy különleges tánckoncerttel köszönti az újesztendőt - írja az Itthon Észak-Alföldön blog. A zenekar vendégei ez alkalommal a Nagyvárad Táncegyüttes művészei lesznek, akik a Juronics Tamás által rendezett Világcirkusz című produkcióból mutatnak be koreográfiákat Mozart Rekviemére.

Fotó: Világcirkusz Tánckoncert

A koncerten a Budapest Táncszínház táncosai és a Nemzeti Énekkar és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus is fellép, az est karmestere pedig Izaki Maszahiro lesz.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
15 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
30 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.