» Közel

Ezeket a programokat nem érdemes kihagyni karácsony előtt!

| | Nem érkezett még hozzászólás
Sok izgalmat tartogat idén a karácsony előtti hétvége: összegyűjtöttük azokat a fővárosi programokat, melyeket kár lenne kihagyni, és amelyekkel méltó módon lehet az ünnepre hangolódni.

Mundruczó Szégyene utoljára a Trafóban

Színházrajongók, figyelem! A Szégyen, mely Mundruczó Kornél és a Proton Színház egyik legsikeresebb darabja, december 19-én látható utoljára a Trafóban. A J. M. Coetzee regényéből készült alkotás – melyet többek közt Zsótér Sándor, Rába Roland, Wéber Kata és Tóth Orsi visznek színre – főhőse egy, a messzi Dél-Afrikában, a poszt-apartheid időszakában Cape Townban romantikus irodalmat tanító professzor, David Lurie. A történet, mely szétfeszíti a helyi társadalmi erővonalak alkotta kereteket, éles pontossággal mutat rá saját európaiságunk legnagyobb kérdéseire. Azokra a közös félelmekre és problémákra, amelyek egy nyilvánvalóan nagy átrendeződés előtt álló kontinensen mindannyiunkat foglalkoztatnak.

Időpont: december 19., 20:00

Helyszín: Trafó

Zenés mese egy szerelmi háromszögről a Kiscsillaggal

Akik egy igazán különleges koncertélményre vágynak, azoknak érdemes részt venniük a Kiscsillag zenekar és vendégeik közös, "Idáig tudom a történetet" című estjén, melyen a zene mellett fontos szerepet kapnak a prózai szövegek is. Az est során ugyanis szóban és dalban mesélik el egy szerelmi háromszög történetét. Kezdetben Lovasi András, a Kiscsillag frontembere Papp Sándor Zsigmond írót kérte fel alkotótársnak, majd később Lovasi továbbírta a történetet ugyanazokkal a szereplőkkel. Vendég: Németh Juci.

Fotó: KrE / Indafotó

Időpont: december 20., 19:00

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Aranyvasárnapra Rembrandt

A Szépművészeti Múzeum Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállítása igazi kuriózum. A tárlat a kor legnagyobb mestere, Rembrandt életműve köré épül, akitől 20 remekművet láthat a közönség. A csaknem 100 festő több mint 170 alkotását felvonultató kiállításon a Szépművészeti Múzeum gazdag holland gyűjteményének 40 alkotása mellé több mint 130 festmény érkezett magán- és közgyűjteményekből.

Ilyen átfogó, az 1600-as évek holland művészetét bemutató tárlatot még nem láthatott a magyar közönség. A kiállítás e tekintetben tehát hiánypótló, egyben azonban az utolsó nagyszabású tárlata a Szépművészeti Múzeumnak, melyet 2015 tavaszán felújítás miatt hosszú időre bezárnak.

Időpont: december 21., 10-18:00

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

Inkább vidéki programra vágyik?

Jó ha tudja, az Amazonas Nyíregyházára költözött.

A legek állatkertjében a Nyíregyházi Állatparkban megnyílt a legújabb szenzáció, a Viktória ház. Itt ritka és furcsa élőlényeket mutatnak be a Föld minden tájáról, de egy különleges akvaterrárium rendszer csak az Amazonas menti élővilággal foglalkozik. Piráják, tüskés ráják és a kajmánok part menti életközösségeit láthatjuk. A trópusi atmoszférájú házban óriás hangyászok,tapírok, lajhárok,színpompás madarak és szebbnél szebb növények között sétálhatunk. További információ a Nyíregyházi Állatpark honlapján. (x)

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.