Könyv jelent meg arról, hogyan látják a magyarokat a világban

Megjelent Kiss Róbert Richard legújabb könyve, melynek címe: Így látják a magyarokat a világban. Egy biztos, a világ máshogy lát minket, mint ahogy mi látjuk magunkat.

A sajtóközlemény szerint a szerző ezzel a kötettel nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy megmutassa: alapvetően máshogy látnak minket a világban, mint ahogy mi látjuk önmagunkat.

 

Fotó: Mediabrill

Mint írják, a könyv nyomdába adásakor Kiss Róbert Richard újságíróként 169 országban járt, rengeteg emberrel beszélt. „Interjúkat készített olyan külföldiekkel, akik találkoztak már magyarokkal, beszélgetett olyanokkal, akik régóta közöttünk élnek, és olyanokkal is, akik csak hírből ismernek minket" – olvasható a könyvről szóló közleményben.

 

Ahol a teszkós szatyor divatcikk

 

„Az olaszoknak elsőként a szép magyar emberek jutnak az eszükbe, ha azt a szót hallják: Magyarország. Meglepő, hogy az olasz nőknek is. Az idősebb lengyelek a legrokonszenvesebb nemzetnek tartanak minket, és felidézik a közös történelmi szálakat. A fiatalabbak ugyanekkor erről keveset hallottak. Ez nálunk is így van. A felmérés szerint hosszú ideig a lengyeleket tartottuk a hozzánk legközelebb állónak, az új generáció rokonszenv-listáján viszont már a németek vannak az első helyen, majd az osztrákok, az olaszok, az angolok, a franciák és az amerikaiak következnek" – áll a sajtóanyagban, ami következőképp folytatódik:

„Az osztrákok büszkének tartanak minket, a törökök pedig kedves rokonnak. Abban viszont nagyon sok külföldi egyetért, hogy pesszimisták vagyunk, és jobban tudunk sírni, mint örülni. A japánok imádják Budapesten a hidakat, de félnek a vonatoktól. Egyesek szerint nem tudunk öltözködni, és a teszkós szatyor divatcikk nálunk. A párkapcsolatokat illetően is van még mit tanulnunk. Észak-Amerikában vannak települések, ahol alig hallottak rólunk, akik mégis, azok lovasokra, végtelen sztyeppékre gondolnak. Érdekes, hogy néhány Latin-Amerikai országban és Kubában jobban ismerik az országot. Magyar bokszolókat, magyar ételeket és a régi magyar focit tudják felidézni." A könyvből az ismertető szerint az is kiderül, hogy vannak, akik nyelvünk érthetetlensége és szuperintelligenciánk miatt csodálnak minket.

„Ez az összeállítás felmérések, kutatások, impressziók, hiedelmek furcsa kavalkádja, de éppen ezért izgalmas és meglepő képet ad arról, hogy látják a magyarokat a világban" – mondta a szerző, Kiss Róbert Richard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek