Igazi téli programok a hétvégére

Karácsonyi Élményvonattal roboghatunk ki Bécsbe, extrém finn szaunatúrára indulhatunk vagy de akár sóbarlangban is pihenhetünk a belváros szívében. Hétvégi programajánlónk Budapest Bár koncerttel, na meg szegedi jégszobrokkal.

Fotó: Kerstin Joensson / MTIForrás: Travelo

 

 Keringőzzön el Bécsig!

 

Akinek még mindig nem elég a karácsonyi bevásárlásból, vagy csak most kezdene neki, az szálljon fel december 13-án a MÁV Karácsonyi Élményvonatára, ami meg sem áll Ausztiáig . Készüljön fel, hogy a vonaton végig karácsonyi dalok szólnak majd, de a kávéháznak berendezett fülkében ücsörögve talán még ez sem fogja zavarni. Miután befutott a vonat, érdemes ellátogatnia a Schönbrunni kastélyba és a kastély körüli vásárba, vagy elsétálnia a belvárosba, ahol számtalan karácsonyi vásár közül válogathat, melyekről korábbi cikkünkben részletesebben is olvashat.

Ha ideje engedi, a vásározás után ugorjon be az Albertinába, ahol most Miró, Picasso és Arnulf Rainer alkotásait is megnézheti.

 

Homokozott már sóbarlangban?

 

Ha a bevásárlóközpontok zajos karácsonyi forgataga helyett inkább megajándékozná magát egy kis pihenéssel, látogasson el a pesti belvárosban található sóbarlangba, ahol himalájai sótéglákkal beépített szobák várják. Asztmásoknak, légúti panaszokkal küzdőknek és allergiásoknak különösen ajánlott a sóbarlangi kúra, mert a sós pára jótékony hatást gyakorol a szervezetre. A barlang nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is nagy élményt nyújt: valódi sóhomokozóval várja őket ott. A sókamrák mellett meditáció, japán masszázsterápia, hangmasszázs, zeneterápia és hatha jóga is várja a kikapcsolódni vágyókat.

 

Nékem csak Budapest kell

 

Akit elkap a szombat esti láz, de igényes zenei koncertre vágyik, annak december 13-án este irány az A38 hajó, ahol a Budapest Bárral és a Quimby-s Kiss Tibivel lép fel Mélanie Pain, a Nouvelle Vague énekesnője, akiket ebben a felállásban még sosem láthatott egy színpadon a közönség.

 

Jégbe zárt Szeged

 

Szegeden a hétvégére jéggé fagyasztják a belváros egy részét. Jégszobrász bemutatóval, hóesés szimulátorral, koncertekkel és gasztronómiai különlegességekkel várják az odalátogatókat, de a hideg ellen azért lélekmelegítővel is készülnek, amit ráadásként jégből faragott stampedliben szolgálnak majd fel. A háromnapos rendezvénysorozatot a szegedi Klauzál téren tartják, amely egyúttal a 2014-es fesztiválszezon végét is jelenti. Ha már úgyis Szegeden jár, nézze meg a Szegedi Vadasparkot is, ahol szombat reggel együtt díszíthetik fel a látogatók az állatok karácsonyfáját.

 

Szauna extrákkal

 

Ha a hideg időben szeretne végre felengedni egy kicsit, vegyen részt egy különleges szaunatúrán, Újlengyelben. Az Akác-tanyán szervezett szaunatúra keretében különböző illóolajos, bőrradírozó és bőrhidratáló programokon vehetünk részt, a finn ételekből álló ebéd után pedig még arra is lehetőségünk nyílik, hogy balti szokást követve egy virgáccsal csapkodjuk magunkat és egymást a szaunában, ami kellemes vérbőséget okoz a testnek. A virgácsterápia során először alacsony hőfokú szaunában felmelegítik a páciens izmait, ezt követően pedig az egész testét megmasszírozzák, leradírozzák a bőrét, és csak ezután következik az egyéni igényeknek megfelelő virgácsolás. Az egész napos pihenés végét pedig egy hangulatos vacsora zárja, ahol szaunában érlelt ételeket szolgálnak fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek