» Közel

Bármerre indul az országban, adventi programot talál

| | Nem érkezett még hozzászólás
Összegyűjtöttük, mit ajánlanak az Itthon blogok az év legbensőségesebb időszakára. Adventi hangverseny, vásárok és kiállítások mindenfelé.

Mikulás és adventi hangverseny Fertődön

December 6-án a Mikulás látogat Eszterházára, december 7-én adventi hangverseny, december 14-én mesekönyv átadó ünnepség, december 20-án kórustalálkozó színesíti az adventi hétvégéket a Fertő-tónál. Aranyvasárnap a Szent András templom kamarakórusának adventi hangversenye várja a látogatókat. "Nyisson kaput a karácsonyra Fertődön, látogasson el a fertődi ádventi vásárba" - írja az Itthon a Nyugat-Dunántúlon blog.

Töltse az adventet Kaposváron és Pécsett!

"Beléptünk hát az év utolsó hónapjába, itt a december. Az időjárás is zordabbra fordult, hol van már a novemberi napsütés? De nem is baj, az évszaknak ez a dolga. Mi pedig felmelegíthetjük magunkat forralt borral, punccsal, vagy forró teával az adventi vásárok bármelyikén" - írja az Itthon a Dél-Dunántúlon blog. A települések eseménynaptárait böngészve számos, izgalmas program vár ránk ezen a környéken is!

Kaposvári Advent - Karácsonyi Ünnepi Hetek

December 6-án Gurul a Mikulás! Szent Miklós napján elindul a Kaposvári Nagypiacról a Mikulás Expressz a város főterére, ahol minden gyerek találkozhat a Mikulással, hogy kívánságait elsorolja. Délután fél négykor igyekezzünk Kaposvár sétálóutcájába, a Fő utcára, ugyanis motoros Mikulások vonulnak fel.

Vasárnap az Együd Árpád Kulturális Központban a délelőtt 10 órakor kezdődik a BábSzínTér Mikulásváró Figurás Játszóházzal, köztük olyan játékokkal, mint a hópihefuvintó, a kencefice, a csizmasuvick vagy a fénykuckó. Aztán megnézhetjük Pályi János Vitéz László bábjátékát, és végül délben batyunyitás következik a Mikulással.

Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár

A pécsi adventi vásár központjában a Mikulás Házban maga a Mikulás várja a gyerekeket egész nap. Vasárnap délután pedig indul a III. Fürdőruhás Jótékonysági Mikulás Kocogás! Futás után a Széchenyi téren meghallgathatjuk a TVT Gyermekkórusát, majd a Városháza erkélyéről Kuti Ágnes, a pécsi bazilika Mozart kórusának szólistájával kezdődik a Kis Pécsi Zene. Adventi ablaknyitás a Nádor Szállóból persze ezen a napon sem maradhat el.

Decemberi koncertek Karcagon

December 14-én, vasárnap délután öt órától Vásáry André a református templomnál ad koncertet. December 21-én, aranyvasárnap délután fél öttől a katolikus templom lesz az adventi hangverseny színhelye, ahol a karcagi vegyeskar és a szimfonikus zenekar ad közösen koncertet - írja az Itthon a Tisza-tónál blog.

Körmend – korlátlanul

"December 3-án ünneplik világszerte a fogyatékkal élők nemzetközi napját, ehhez a jeles dátumhoz kapcsolódva ajánljuk látogatóinknak Körmend kincseit. A városka különlegessége a Batthyány-kastélyban található tapintható tárlat, mely a vakok és gyengénlátók számára kínál érdekes felfedeznivalót" - írja az Itthon a Nyugat-Dunántúlon blog.

A kiállításban elhelyezett valamennyi tárgy megérinthető, anyaga, plasztikája érzékelhető. Ez a kiállításrész speciálisan úgy készült, hogy a látók mellett a látássérültek érdeklődését is kielégítse. A tárlat érdekességei: felpróbálható barokk paróka, aranygyapjas rendi jelvény a hozzá tartozó díszes lánccal, a körmendi kincslelet táljairól készült másolatok, Batthyány I. Ádám díszbuzogányának rekonstrukciója.

A gyengénlátók kísérőit is sok érdekesség várja. Az aulában az interaktív bemutatóhely makettjei mutatják be a kastély-együttest. A főlépcsőházban a főúri galéria képeiben gyönyörködhetünk, a folyosókon pedig digitális időutazást tehetünk a család nagyjai között. A múzeumban megtekinthetjük a Batthyányak nemzetsége, a Nemzedékek öröksége kiállítást, vagy a cipőtörténeti gyűjteményt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
18 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
33 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.