Bármerre indul az országban, adventi programot talál

Összegyűjtöttük, mit ajánlanak az Itthon blogok az év legbensőségesebb időszakára. Adventi hangverseny, vásárok és kiállítások mindenfelé.

Mikulás és adventi hangverseny Fertődön

December 6-án a Mikulás látogat Eszterházára, december 7-én adventi hangverseny, december 14-én mesekönyv átadó ünnepség, december 20-án kórustalálkozó színesíti az adventi hétvégéket a Fertő-tónál. Aranyvasárnap a Szent András templom kamarakórusának adventi hangversenye várja a látogatókat. "Nyisson kaput a karácsonyra Fertődön, látogasson el a fertődi ádventi vásárba" - írja az Itthon a Nyugat-Dunántúlon blog.

Ha Fertődön jár a kastélyt is feltétlenül nézze meg!Fotó: Füge1000 / Indafotó

Töltse az adventet Kaposváron és Pécsett!

"Beléptünk hát az év utolsó hónapjába, itt a december. Az időjárás is zordabbra fordult, hol van már a novemberi napsütés? De nem is baj, az évszaknak ez a dolga. Mi pedig felmelegíthetjük magunkat forralt borral, punccsal, vagy forró teával az adventi vásárok bármelyikén" - írja az Itthon a Dél-Dunántúlon blog. A települések eseménynaptárait böngészve számos, izgalmas program vár ránk ezen a környéken is!

Kaposvári Advent - Karácsonyi Ünnepi Hetek

December 6-án Gurul a Mikulás! Szent Miklós napján elindul a Kaposvári Nagypiacról a Mikulás Expressz a város főterére, ahol minden gyerek találkozhat a Mikulással, hogy kívánságait elsorolja. Délután fél négykor igyekezzünk Kaposvár sétálóutcájába, a Fő utcára, ugyanis motoros Mikulások vonulnak fel.

Minden gyerek álma, hogy találkozhasson a MikulássalFotó: Roberto Ricciuti / Europress / Getty

Vasárnap az Együd Árpád Kulturális Központban a délelőtt 10 órakor kezdődik a BábSzínTér Mikulásváró Figurás Játszóházzal, köztük olyan játékokkal, mint a hópihefuvintó, a kencefice, a csizmasuvick vagy a fénykuckó. Aztán megnézhetjük Pályi János Vitéz László bábjátékát, és végül délben batyunyitás következik a Mikulással.

Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár

A pécsi adventi vásár központjában a Mikulás Házban maga a Mikulás várja a gyerekeket egész nap. Vasárnap délután pedig indul a III. Fürdőruhás Jótékonysági Mikulás Kocogás! Futás után a Széchenyi téren meghallgathatjuk a TVT Gyermekkórusát, majd a Városháza erkélyéről Kuti Ágnes, a pécsi bazilika Mozart kórusának szólistájával kezdődik a Kis Pécsi Zene. Adventi ablaknyitás a Nádor Szállóból persze ezen a napon sem maradhat el.

Decemberi koncertek Karcagon

December 14-én, vasárnap délután öt órától Vásáry André a református templomnál ad koncertet. December 21-én, aranyvasárnap délután fél öttől a katolikus templom lesz az adventi hangverseny színhelye, ahol a karcagi vegyeskar és a szimfonikus zenekar ad közösen koncertet - írja az Itthon a Tisza-tónál blog.

Körmend – korlátlanul

"December 3-án ünneplik világszerte a fogyatékkal élők nemzetközi napját, ehhez a jeles dátumhoz kapcsolódva ajánljuk látogatóinknak Körmend kincseit. A városka különlegessége a Batthyány-kastélyban található tapintható tárlat, mely a vakok és gyengénlátók számára kínál érdekes felfedeznivalót" - írja az Itthon a Nyugat-Dunántúlon blog.

dr. Batthyány-Strattmann László szobra KörmendenFotó: Szalay3 / Indafotó

A kiállításban elhelyezett valamennyi tárgy megérinthető, anyaga, plasztikája érzékelhető. Ez a kiállításrész speciálisan úgy készült, hogy a látók mellett a látássérültek érdeklődését is kielégítse. A tárlat érdekességei: felpróbálható barokk paróka, aranygyapjas rendi jelvény a hozzá tartozó díszes lánccal, a körmendi kincslelet táljairól készült másolatok, Batthyány I. Ádám díszbuzogányának rekonstrukciója.

A gyengénlátók kísérőit is sok érdekesség várja. Az aulában az interaktív bemutatóhely makettjei mutatják be a kastély-együttest. A főlépcsőházban a főúri galéria képeiben gyönyörködhetünk, a folyosókon pedig digitális időutazást tehetünk a család nagyjai között. A múzeumban megtekinthetjük a Batthyányak nemzetsége, a Nemzedékek öröksége kiállítást, vagy a cipőtörténeti gyűjteményt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek