» Közel

Ingyenes koripálya és Joulupukki Óbudán

| | Nem érkezett még hozzászólás

Koncerttekkel, ingyenes korcsolyapályával, karácsonyfa díszítő versennyel, fotókiállítással, kézműves és más programokkal várja az érdeklődőket advent hétvégéin Óbuda. December 5-én, pénteken az óbudai Fő téren a gyerekek Joulupukkival, a finn Mikulással is találkozhatnak.

Idén a Fő tér, az Óbudai Kulturális Központ, valamint az Esernyős - Óbudai Kulturális és Információs Pont mellett, két új helyszín, a békásmegyeri Csobánka tér és a kaszásdűlői Pethe Ferenc tér is bekapcsolódik is az ünnepi programsorozatba - áll a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fő téren pénteken 17 órától a gyerekek a finn Mikulással, Joulupukkival találkozhatnak. Ugyanitt december 13-án rendezik meg a Luca-napi karácsonyfa díszítő versenyt. Advent hétvégéin emellett koncertek is lesznek, fellép többek között most szombaton a Dresch Quartet és a Hungarian Folk Embassy, vasárnap pedig a Romengo együttes. December 14-én, vasárnap Ferenczy György és a Rackajam zenél, advent utolsó hétvégéjén (december 20-21.) pedig Gryllus Vilmos, a Balkan Fanatik, valamint a Kaláka is pódiumra lép.

Az Esernyősben az érdeklődők gasztroestekkel és írókkal, költőkkel találkozhatnak. December 13-án Vrábel Krisztina, a Dolce Vita Blog szerzője, december 20-án pedig Tóthné Libor Mária, a Limara pékség gasztrobloggere ad tippeket a karácsonyi ételek és édességek elkészítéséhez. Ugyanitt most vasárnap Csukás István Kossuth-díjas író és költő, december 14-én pedig Varró Dániel József Attila-díjas költő és műfordító mesél munkásságáról, könyvekről és az írott szó 21. századi erejéről.

A Csobánka téren szombaton az Animus Csengettyű Együttes koncertjét lehet meghallgatni, vasárnap pedig a kerület civil szervezeteinek vezetői kedvenc meséik felolvasásával szórakoztatják az érdeklődőket. A Pethe Ferenc téren az adventi hétvégéken többek között karácsonyi vásárral, fenyőfa díszítéssel, kézműves programokkal, és adventi dalokkal várják a gyerekeket és a szüleiket.

Február 1-jéig minden este 20 óráig nyitva tartanak az ingyenes korcsolyapályák a Fő téren és a Csobánka téren, korcsolyakölcsönzésre helyben is van lehetőség. A Fő téren az advent teljes ideje alatt igazi századfordulós menüvel várja a vendégeket az Első Magyar Polgári Konyha. Ugyanitt január 6-ig megtekinthető a Mennyországban csengetének című fotókiállítás, amely az András naptól a Vízkeresztig tartó időszak népi hagyományaiba nyújt betekintést az archív fényképek segítségével.

A programokról bővebb információ az Adventobudan.hu weboldalon tekinthető meg.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.