» Közel

Minősíteni fogják a vízitúra-megállóhelyeket

| | Nem érkezett még hozzászólás
Új védjegyet vezet be a Nemzetgazdasági Minisztérium a vízi turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások színvonalának biztosítására, a minősítő rendszer a Lapátos vízi megállóhelyek elnevezést kapta. Egytől négyig terjedő minősítést lehet szerezi.

Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár azt mondta, hogy a vízitúra megállóhelyeket minősítő rendszer tulajdonosa az NGM, az operatív működtetésében a szakmai partner a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Az új védjegy négy különböző kategóriát tartalmaz, egy állomáshely az 1-lapátostól egészen a 4-lapátosig terjedő minősítést szerezhet hasonlóan a szálláshelyek csillagozásához - mondta Ruszinkó.

Fotó: v_era / Indafotó

A védjegyrendszer hozzájárul a megfelelő adottságokkal rendelkező vízparti megállóhelyek kiemeléséhez, amelyek komplex és minőségi szolgáltatásaikkal kitűnnek a többi szolgáltató közül. A minősítésből befolyó díjakat a rendszer működtetésére, illetve marketingcélokra fordítják - mondta. A védjegy a kajak-kenu sport tömegbázisának megteremtéséhez és a turizmus élénkítéséhez is hozzájárul, amellett ösztönzi a megállóhelyek fejlesztését is, mivel minden szolgáltató érdeke a magasabb besorolás elérése - mondta.

A következő 3-4 hónapban az adatfelvételt követően kezdődnek majd a minősítések, az érintetteknek tájékoztatólevelet küldenek a csatlakozás lehetőségéről. A fejlesztéseket a következő uniós támogatási ciklus pályázataival segítik, az új védjegyrendszer népszerűsítésére külön programokat szerveznek.

A sajtóanyag szerint a védjegyhasználati jogosultságot az elnyert kategóriára három évre lehet megszerezni, a használat jogszerűségét évente és szúrópróbaszerűen is ellenőrzi majd a minősítő bizottság. A rendszerhez bármely szervezet csatlakozhat, amely már működő vízitúra megállóhelyet üzemeltet. 

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke elmondta: az új védjegyrendszerrel az országszerte működő közel 130 kajak-kenu egyesület lehetőséget kap arra, hogy szolgáltatásaik fejlesztése mellett a minősítési rendszerrel a sportág fenntartható jövőjét is biztosítsák. A védjegy szempontrendszere meghatározza a vízi megállóhelyek szükséges infrastruktúráját - vizesblokkok, sportolási lehetőségek, elérhetőség - és az elvárható turisztikai szolgáltatások választékát. Rámutatott: évente 100 ezernyi vízi turista jelenik meg a Dunán és a Tiszán, miközben a nemzetközi kajak-kenu szövetségben 40 millió regisztrált tag vesz részt szabadidősportokban. Van lehetőség a magyarországi létszám bővítésére, minőségi szolgáltatásokkal egész generációkat tud megnyerni a sportág - tette hozzá.    .

Jelenleg hét állami tulajdonú, a turisztikai szálláshelyek és szolgáltatások minőségét megkülönböztető, tanúsító védjegyrendszer működik. Közöttük a 2010-ben bevezetett falusi szálláshelyeket - vendégszoba, lakrész, vendégház - megkülönböztető napraforgó emblémát 700 minősített szolgáltató alkalmazza.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Vietnám - Kambodzsa Vietnám - Saigon

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.