Fejlesztették a balatonfüredi yachtkikötőt

A legrégebbi, 147 éves magyar vitorlásegyesület, a Balatonfüredi Yacht Club több mint 300 millió forintból fejlesztette bázisát, amelyhez 155,8 millió forint uniós támogatást kapott.

 

Böröcz István, a klub ügyvezetője a lezárult projektről az MTI-nek pénteken elmondta, a többi között átalakították a vitorláskikötő nagy hangárját, illetve lebontották a feleslegessé vált, felújításra alkalmatlan épületeket.

Bővült a kikötő szolgáltatásainak köre, hárommal több ember dolgozik és részben napkollektorok biztosítják az energiaellátást. A fejlesztés azt a célt is szolgálja, hogy a Balatonra, illetve Balatonfüredre érkezők minél több időt töltsenek a térségben. A projekt további fejlesztések, bővítések alapjául szolgálhat a jövőben.

A klub a vízen 170 kikötőhellyel rendelkezik, illetve húsz versenyhajó a szárazon is állhat. Évente 100-150 gyereket oktatnak a kezdőktől minden szinten. Az idén 150 gyerek táborozott náluk. Évente mintegy húszezer ember vesz részt a rendezvényeiken, illetve látogat el hozzájuk - írja az MTI.

A klubnak évente 26-28 millió forint bevétele származik a kikötői szolgáltatásokból és oktatói tevékenységből. Működésük költségeinek 20-25 százalékát szponzori támogatásból teremtik elő, a legfontosabb támogatójuk a helyi önkormányzat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek