» Közel

Olvasni, sörözni és bábozni menő!

| | Nem érkezett még hozzászólás
Olvasás, sörözés, bábszínház – mindezeket igen magas színvonalon űzheti ezen a hétvégén; a helyszínek pedig Budapest, Szeged és Kecskemét és pár vidéki város könyvesboltja. A hétvégén megtapasztalhatja, hogy a könyvek, a sör és a bábok sokkal, de sokkal érdekesebbek, mint amilyennek látszanak.

Október 18-án, szombaton délután négytől másnap hajnalig Budapest több helyszínén és néhány vidéki nagyvárosban rendezik meg az Olvasás Éjszakáját. Ezen a napon az ország több könyvesboltja is meghosszabbított nyitva tartással és kedvezményekkel várja a vásárlókat.

A fesztivál egyik célja, hogy bemutassa az olvasást, mint örömforrást. A program nagyon változatos: a nyereményjátékokkal tűzdelt kvízektől a divatbemutatón át a klasszikus író-olvasó találkozóig ível. Hogy csak hármat mondjunk: akár harminc százalékos kedvezményt is kaphat a könyvesboltokban, lesz beszélgetés Mihály Tamással, az Omega zenekar tagjával és persze Karafiáth Orsolya sem hiányozhat a palettáról.

A fesztivál témája idén a kapcsolat, a létrejövő összefüggés, az érzelmi, akár intim viszony. Az Olvasás Éjszakáján kapcsolatfelvételek történnek, az olvasó találkozik íróval, olvasó találkozik más olvasóval és így tovább. A részletes programról itt tud tájékozódni.

Sörözni Szegeden

Október 17-19 között rendezik az Első Szegedi Főzdefesztet a Széchenyi téren. A szegedi Főzdefeszt egy fesztiválsorozat nyitánya, melynek során a legnagyobb városainkba viszik el a jó magyar sör hírét. Szegedre ezúttal a húsz legjobb magyar kézműves sörfőzde utazik több mint hatvan sörrel – plusz több külföldi -, és jön a Food Selection, melyben a szegedi és a pesti aktuális vendéglátás kiemelkedő szereplőit hívták meg a Tiszavirágtól a Zing Burgerig.

A 2011-ben alapított Főzdefeszt - Első Hazai Kézműves Sörfesztivál - három év alatt megteremtette a magyar kézműves sör fogalmát, és európai viszonylatban is feltűnő pezsgést indított el a sörgasztronómiában és a fővárosi vendéglátásban. 

A bábszínházak legfontosabb eseménye

És ismét az Alföld brillírozik: már megy és egészen vasárnapig tart a Magyarországi Bábszínházak XII. Találkozója Kecskeméten. A fesztiválon öt nap alatt 20 társulat mutatkozik be, köztük határon túli bábszínházak is.

Pihentető feltöltődés a Tisza Balneum Hotelben

Csodálja meg a világ 10 leglenyűgözőbb medencéinek megszavazatott Tisza Balneum Hotelből az őszi színekben pompázó Tisza-tó vadregényes világát, az őszi puszta és a darvak vonulásának páratlan látványát. Töltsön egy kellemes estét varázslatos hangulatban a kandallónknál forralt bort és fahéjas almát ízlelgetve. Pihentető feltöltődéssel és last minute árakkal várjuk Önt a Tisza-tó vízi világában! (X)

A Magyarországi Bábszínházak Találkozója itthon az egyetlen olyan szakmai esemény, amelyen az összes hivatásos bábszínház és a műfajjal foglalkozó kritikusok, esztéták, külföldi szakemberek is jelen vannak. Jelentősége abban áll, hogy valamennyi bábszínháznak lehetőséget teremt a bemutatkozásra, a részvételre és a párbeszédre, valamint a hazai és külföldi résztvevőknek egyaránt átfogó képet ad a magyarországi bábjátszás jelenlegi helyzetéről.

A találkozó öt napja alatt három helyszínen - a Ciróka Bábszínházban, a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószinházban - folynak az előadások. Az off-programok között bemutatkozik a Színház-és Filmművészeti Egyetem bábszínész osztálya valamint a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábművész szakos hallgatói is. Emellett rengeteg szabadtéri programmal, utcaszínházi előadással várják az érdeklődőket Kecskemét Főterén. Az összes program itt található.

Szellemes wellnesz-varázs Zalakaroson

Tökös programok, szellemes gasztronómia, varázslatos wellness és állati délutánok egy helyen. A MenDan gasztronómiájában a sütőtöké lesz az egyik főszerep, a büféasztal is átszellemül kicsit ünnepire. A hétvégén a Mágikus Tanoda programjai várják a gyerekeket a varázslat fortélyaival és bűvész show-val, a péntek estét a ByTheWay fellépése varázsolja felejthetetlenné. Itt elolvashat róla mindent! (X)

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
8 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
16 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
30 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.