» Közel

Több mint 10 év után újra Bécsi Bált rendeznek Budapesten

| | Nem érkezett még hozzászólás
Több mint 10 év szünet után újra Bécsi Bált rendeznek Budapesten novemberben. A vacsorán speciális osztrák fogásokat szolgálnak fel.

A mintegy 200 fősre tervezett rendezvényen, melyet az InterContinental Budapest szállodában tartanak november 22-én, fellép mások mellett a bécsi operaház két balettművésze - Jakob Feyferlik és Natascha Maier -, a miskolci Ködmön Formációs Táncegyüttes, Dániel Gábor és Szalai Csilla operaénekesek, a Pfeiffer Gyula által vezényelt Váci Szimfonikus Zenekar és a montreux-i dzsesszfesztiválon díjazott Balogh ikrekkel felálló No Stress Band - írja az MTI.

A rendezvényt beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón Rózsa B. György főszervező elmondta: meggyőződésük, hogy - az Operabált, illetve utódrendezvényét leszámítva - a Bécsi Bál programjával kiemelkedik a főváros báljai közül.

A vacsorán osztrák és speciális bécsi fogásokat szolgálnak fel, a kísérő zenét Balogh Dezső, a 2014-es bárzongorista verseny győztese szolgáltatja. A bál zenei műsorába többnyire osztrák szerzők műveit válogatták, a darabok egy része magyarul, más részük németül hangzik majd el.

A világ legkülönbözőbb nagyvárosaiban tartanak Bécsi Bálokat Brüsszeltől, Berlintől és Milánótól Ottawán, Bostonon és New Yorkon át Sanghajig, Moszkváig és Limáig. A bál névadó szponzora Bécs városa, melynek képviselői ellenőrzik is a rendezvények színvonalát - magyarázta Rózsa B. György.

A kérdésre, miért nem a báli szezonban rendezik meg a Bécsi Bált, Rózsa B. György a báli szezon túlterheltségére hivatkozott, hozzátéve, hogy a decemberi időpont pedig az év végi rendezvénydömping miatt nem szerencsés. Azt is mondta, hogy amennyiben sikeres lesz a rendezvény újraindítása, a budapesti Bécsi Bálból szeretnének ismét hagyományt csinálni, hasonlóan az immár több éve sikeresen megrendezett Budapesti Orosz Bálhoz.
 

 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.