» Közel

Ingyenes séták, nyitott műhelyek várnak a dizájnhétvégén

| | Nem érkezett még hozzászólás
Kissé fejnehéz lesz a hétvégi programajánlónk: három, egymással szövetségre lépett, és javarészt budapesti rendezvényt ajánlunk. A Design Hét, az Art Market és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál millió programmal vár, ezek közül szemezgetünk.

A Design Hét keretében remek programnak ígérkezik például a Hosszúlépés városnézése ivóvíz témában: az ingyenes sétán érintik a legmeglepőbb „vizes helyeket” a városban és közben bemutatnak egy nagyszerű új kezdeményezést, az Ivócsap projektet is. Séták pénteken négykor, szombaton és vasárnap délelőtt tízkor. Regisztrálni a weboldalukon lehet. 

Szintén remek sétának ígérkeznek a különböző, jobbára ingyenes dizájntúrák, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb arcait láthatjuk a főváros épületeinek - érdemes gyorsan foglalni, mert sok túra már betelt. Cikkünk írásának időpontjában volt még hely a csütörtök esti irodaházak éjszakájára, a Groupama Aréna szintén esti stadiontúrájára és a Goldberger-gyár vasárnapi bejárására. Vasárnap pedig lesz analóg fényképezőgépes fotóséta is, amihez a szervezők adják a gépeket és a filmet, utóbbi 500 forintba kerül.

A dizájntermékek kedvelőit várják a nyitott műhelyek: bekukkanthatunk ékszerészekhez, divattervezőkhöz, belsőépítészekhez, sőt a Millenárison megnézhetjük közelről a 3D nyomtatást is. Az Iparművészetiben pedig az idei Magyar Formatervezési Díj nyertes munkáit láthatjuk.

Csütörtöktől vasárnapig a Capa Központ és a Mai Manó Ház előtti utcaszakasz, no meg a két épület ad helyszínt a Fotóutca fesztiválnak: lesznek fotográfiai workshopok, zenés-táncos performanszok, rendhagyó tárlatvezetések, kiállítás-maraton. A programok ingyenesek, egyedül az új Wenders-film (The Salt of the Earth) premier előtti vetítésére kell jegyet váltani.

Semmiképp ne feledjék, hogy szombaton tartják Budapesten a régió egyik vezető sportrendezvényét, a Spar Budapest Maratont, amelyen több mint húszezer futó indul. A mezőny délelőtt tizenegykor startol a Városligetből, majd az Andrássy úton elfutnak az Erzsébet tér sarkáig, ahol elfordulnak a Margitsziget irányába, majd az Árpád hídtól visszafelé a mezőny érinti a Parlamentet is és a Lánchidat is.


 Ha tehetik, álljanak be nézni és buzdítani a futókat a kordonokhoz, fantasztikus szokott lenni az atmoszféra. Ha inkább más programot terveznek, akkor se feledkezzenek meg a lezárásokról városszerte.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.