» Közel

Kevesebb volt a bűncselekmény a Balatonon és a Velencei-tónál

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az idei balatoni és velencei-tavi turisztikai szezonban több mint 30 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, és a közlekedésbiztonsági mutatók is 10-12 százalékkal javultak - hangzott el a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) záróülésén Siófokon csütörtökön.

Balogh János országos rendőrfőkapitány-helyettes az értekezlet utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az idei turisztikai szezont is széleskörű szakmai összefogás, együttműködés és támogatás jellemezte a két üdülőrégióban. A Balaton és a Velencei-tó körüli négy megye rendőri erőit összehangoló BKKB felelt az idegenforgalmi szezonban a térség közrendjéért és közbiztonságáért - írja az MTI.    

A készenléti rendőrség nagy erőkkel támogatta a megyék közterületi szolgálatának ellátását. A fokozottabb rendőri jelenlétet kedvezően fogadták a turisták és a térségben élők is, a kiemelt, nagy tömeget vonzó rendezvények, fesztiválok pedig nagyobb rendbontás nélkül zajlottak le - tette hozzá. 

Piros Attila, a bizottság soros vezetője, Somogy megyei rendőr-főkapitány azt mondta, hogy mintegy ezerrel csökkent a rablások, garázdaságok, testi sértések, személygépkocsi-lopások, betöréses lopások, besurranásos lopások és a tulajdon elleni szabálysértések száma. Mint mondta, az eredményekben benne van a középiskolás diákok által működtetett bűnmegelőzési centrumoknak, a polgárőrségnek, az önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek a munkája is. A turisztikai idény biztosításában két rendőrségi helikopter, valamint kerékpáros és lovas rendőrök is részt vettek, továbbá jelentős erőket csoportosított át a készenléti rendőrség is - tette hozzá.

A BKKB soros elnöke jövőre a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője lesz; Varga Péter ezredes a tervekről annyit mondott: az is jónak számít majd, ha az idei eredményeket sikerül megismételni.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.