Jön a lejárt diákigazolványos szívás

Közleményben figyelmezteti a MÁV utasait arra, hogy az előző félévi diákigazolványok érvényessége október végén lejár, akinek novemberben nincs érvényes diákja, az a teljes árú jegy mellett még 8000 forint pótdíjat is fizethet.

A MÁV-START vonataira 50%-os kedvezménnyel válthatnak menetjegyet a diákok, míg a közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90%-os havi-, félhavi-, valamint 30 napos bérletet vásárolhatnak a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és az oktatási intézményük székhelye illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is használható azon tanévet követő október 31-éig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti, de a közoktatásban a 2013/2014. évi, a felsőoktatásban pedig a 2013/2014. II. félévi matricával érvényesített diákigazolványok érvényessége 2014. október 31-én lejár.

Akinek novemberben még nincs érvényes diákigazolványa, az az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással utazhat az olcsó jegyekkel. Aki ezek nélkül vált diákjegyet, azzal nemcsak a teljes árú jegyet fizettetik ki, de 8000 forint büntetést is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek