Kilépnek a fák mögül és megmutatják magukat az erdészek

Saját munkájuk mellett az erdők világát is megmutatják Zalaegerszegen. Lesz favágó show és Gryllus Vilmos is.

A zalai erdők értékeit, az erdőgazdaság fontosságát mutatják be október 4-én Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban, az Erdésznapon – írja az MTI.

Az erdésznapon változatos programokkal, interaktív módon mutatják meg az erdők világát, az erdészek feladatát. Idegenvezetést tartanak a fák világába, bemutatják, hogy kell megmérni a magas, 20-25 méteres fákat. Szó lesz a tüzelőfáról, így az emberek az ismeretek birtokában elkerülhetik a tűzifavásárlással járó buktatókat. Egy másik programon a fák korát összekapcsolják az elmúlt másfél évszázad történelmi eseményeivel. A helyszínen lesz gombaszakértő is és bemutatkoznak a közép- és felsőfokú erdészképzés soproni intézményei.

Az erdészek nem csak erdőt kerülni, de főzni is imádnakAlbi / Indafotó

 Vissi Géza, az erdészeti egyesület zalaegerszegi csoportjának titkára szerint az erdésztársadalomnak ritkán adatik meg, hogy a széles tömegek előtt megmutassa magát, ezért az emberek nagyon keveset tudnak a munkájukról, illetve téves ismeretekkel rendelkeznek.

A szakmai ismeretek mellett kultúrműsorokkal is készülnek: Gryllus Vilmos zenés kalandozásra, a titkot rejtő erdőbe invitálja a közönséget. Látványos, "hangos attrakciónak" ígérkezik a favágó show is.

A portákon fűrészekből, fafaragásokból, fotókból nyílnak kiállítások, a gyermekeket barkácsműhelybe várják. A program része lesz a gasztronómia is: délidőben a látogatók erdei alapanyagokból, vadhúsból, gombafélékből, medvehagymából készült ízletes étkeket kóstolhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek