Történelmet hamisít az Operaház a 130. évforduló tiszteletére

Történelmet hamisít az Operaház a 130. évforduló tiszteletére.

Az 1884-es megnyitó újrajátszásával, nagyszabású gálaesttel, valamint az Operaházról szóló új filmmel és könyvvel ünnepli fennállásának 130. évfordulóját a Magyar Állami Operaház - adta hírül az MTI.

Galéria: 130 éves a Magyar Állami OperaházFotó: Máthé Zoltán / MTI

2014. szeptember 27-én kétszáz önkéntes statiszta jeleníti meg azt a tömeget, amely az 1884-es megnyitót hűen rekonstruálva betör az Operaházba. A tavasszal meghirdetett játékra több mint ötszázan jelentkeztek, hogy az Opera statisztáival és művészeivel közösen játsszák el, hogyan szabadult el a pokol a 130 évvel ezelőtti avatóünnepségen Ferenc József jelenlétében.

A császárt ezúttal Kuna Károly színművész, Sissi hercegnőt Sáfár Orsolya operaénekes jeleníti meg. Kíséretükkel hintón érkeznek a dalszínházhoz, ahol a Tisza-kormány tagjai várják őket az építőművész Ybl Miklóssal együtt - olvasható az ünnepi programról az Operaház honlapján. Ókovács Szilveszter főigazgató az MTI-nek hozzátette: Sisi ugyan valójában nem volt jelen az eseményen, de "ennyi történelemhamisítást megengedtünk maguknak".

Szintén szeptember 27-én vetítik le először M. Tóth Géza A Sugár úti palota - Opera 130 című új filmjét is, amely elsősorban az épületet mutatja be. Valamint, az Operaház története - kezdetektől napjainkig címmel könyv is napvilágot lát a 130. évfordulóra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek