» Közel

Nosztalgia villamosok, hajtánykocsik és más csudák a kulturális örökség napjain

| | Nem érkezett még hozzászólás

A BKV Zrt. több programmal is várja az érdeklődőket a hétvégén, a kulturális örökség napjain: ingyenesen látogatható a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum, míg vasárnap nyílt napot tartanak a budafoki kocsiszínben, és ezen a napon rendezik a kamaraerdei villamos napot is - írja az MTI.

1074-es pályaszámú favázas villamos
1074-es pályaszámú favázas villamosFotó: btomy / Indafotó

A budafoki villamos kocsiszínben vasárnap 10 és 16 óra között a Városi Tömegközlekedés-történeti Egyesület közreműködésével tartandó - regisztrációhoz kötött - építészeti körbevezetésen megismerhetik az érdeklődők a telephely különleges ipari műemlékeinek rövid történetét, továbbá színes, egész napos, ingyenes családi- és szakmai programokkal várják a látogatókat.

A kreatív műhelyben makett készítésre lesz lehetőségük az idősebbeknek, a fiatalabbak pedig kipróbálhatják, milyen tájékozódni a BKV vonalhálózati térképén kismotorral. Megpróbálják a világ leghosszabb rajzolt papírvillamosát elkészíteni. A Magyar LEGO-Vasút Klub és a Széchenyi Vasútmodellező Klub terepasztala és egy minimozi is várja az érdeklődőket, ahol az épület történetéről tekinthető meg egy pár perces előadás.

A budafoki kocsiszínbe látogatók számos érdekes járművekkel találkozhatnak: bemutatják a Combinót, emellett Tátra, Ganz csuklós, hóseprő és nosztalgia ikerkocsi szerelvényeket, valamint a MIXA HÉV-et. Utóbbi első példánya a budafoki kocsiszínben készült. A kamaraerdei telephelyre 10 és 16 óra között látogatók Tátra, T5C5K, TW6000, Ganz csuklós, PVG (közismertebb nevén hajtány) kocsikkal ismerkedhetnek meg.

A helyszínekre nosztalgia villamosok közlekednek, amelyek nosztalgia díjszabással vehetők igénybe. Újbuda-központ és Kamaraerdő között, a budafoki kocsiszínt is érintve menetrend szerint közlekednek a nosztalgia járművek (18, 41, 47, 48-as villamos megállója): a favázas 1074-es, az acélvázas 2624-es, a Debrecenből érkezett FVV csuklós és az UV típus is, amely 2007-ig meghatározó járműve volt a budafoki kocsiszínnek. A nosztalgia villamosok Újbuda-központtól 9.53-tól 15.53-ig, Kamaraerdőből 10.31-től 16.11-ig húsz percenként indulnak.

A két vasárnapi program mellett egész hétvégén ingyenesen látogatható a napokban újra nyitott Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
28 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.